r
Nosalty Logó

Őszi ragu sütőtökkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
sirGalahad
Őszi ragu sütőtökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2867 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1779.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2115 micro
  • β-karotin
    7434 micro
  • β-crypt
    3647 micro
  • Likopin
    1439 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 716 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.5 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7118.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    3231 mg
  • Nátrium
    2285 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3614 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    8460 micro
  • β-karotin
    29735 micro
  • β-crypt
    14587 micro
  • Likopin
    5754 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 2867 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    862 micro
  • β-crypt
    423 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát, karikára vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát, és felkockázzuk a zellert, levágjuk, és félretesszük a zellerszárat. A sertéshúst zsírjától és a mócsingoktól megtisztítjuk, kb. 1-2 cm-es kockákra vágjuk. Elkészítjük a húsleves alaplét forró víz és csirke- vagy erőleveskocka segítségével. (Ha nincs maradék húsleves otthon.)
  2. Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát és a gyökérzöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller), majd hozzácsapjuk a fokhagymát, aztán mehet bele a sertéshús is. Sózzuk, borsozzuk, együtt pirítjuk, míg levet nem enged, majd meghintjük pirospaprikával és kicsi liszttel. Lepirítjuk, de vigyázzunk, hogy közben ne égjen meg a paprika, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, aztán a héjától megfosztott, karikára vágott kolbászt is. Lepirítjuk, majd felöntjük vörösborral, húsleves alaplével, majd fedő alatt 40-50 percig pároljuk.
  3. A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a raguhoz. Teszünk belekakukkfüvet, majorannát,majd tovább pároljuk közepes lángon, amíg minden meg nem puhul. Főzés közben igény szerint pótoljuk az elpárolgott folyadékot vörösborral és a maradék húsleves alaplével.
  4. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben félpuhára főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük, kihűtjük.A tojásokat felverjük a liszttel, és fűszerezzük kakukkfűvel és ételízesítővel,majd beleforgatjuk a félig megfőtt burgonyát.
  5. Az időközben elkészült ragut félrehúzzuk, átöntjük egy tűzálló edénybe, amit sütőben is használhatunk, majd a tetejét befedjük a burgonyával, és máris mehet a sütőbe 200-220 °C fokra10-15 percre,amíg aranybarnára nem pirul.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4849
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sirGalahad 10 recept

Nemrég olvastam egy újságban egy egytálétel receptet, amit kicsit felpörgettem, hogy fogyasztható legyen. Megjegyzés: Egylapos Rezsőnek ajánlván, aki szaftosabban szereti, annak hosszabb lére eresztve nem érdemes sütőben sütni, ez esetben javaslom inkább a krumplit kockára vágni, és ha a ragu kész, a burgonyával összekeverni, összefőzni. Ez esetben (mintha paprikás krumpli volna) javaslok hozzá savanyúságot és fehér vagy parasztkenyeret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...