r
Nosalty Logó

Őszi marharagu sörrel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Neeta
Őszi marharagu sörrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1820 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    433 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    866 micro
  • β-karotin
    2653 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 607 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5540.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    4059 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2597 micro
  • β-karotin
    7958 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 1820 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    146 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpároljuk (én kacsazsíron), lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával, majorannával és oregánóval.
  2. Rádobjuk a marhát, és egy kicsit átpirítjuk.
  3. Mehet rá a répa, fehérrépa, kápia, paradicsom, fokhagyma és a kolbász.
  4. Öntsük fel a sörrel, és főzzük lassú tűzön kb. 30 percig, míg a marha majdnem jó lesz.
  5. Ekkor mehet rá a krumpli. Főzzük még egy kicsit, kb. 15 percet.
  6. Az utolsó 15 percre mehet rá a gomba is.
  7. Szórjuk meg petrezselyemmel, és tálaljuk tejföllel.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4151
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 20.

Ajánló

Egy kedves barátomtól kaptam szárított vargányát, én azt is tettem bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szüleim a Jamie Oliver féle verziót szokták főzni, amit mindenki nagyon szeret. Mivel a receptkönyvem otthon van, ezért én így improvizáltam, de így is nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...