Őszi gesztenyepüré-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4 kcal
-
1g víz0 kcal
-
12 kcal
A töltelékhez
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
10 kcal
A díszítéshez
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
4g csokoládé23 kcal
-
4g cukorfondant14 kcal
Összesen
398
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
46 kcal
-
16g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A töltelékhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
A díszítéshez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
-
50g cukorfondant173 kcal
Összesen
4790
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
22.5g tojás28 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
3.1g rétesliszt11 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
A töltelékhez
-
12.8g gesztenyemassza23 kcal
-
20.5g habtejszín60 kcal
-
1.2g habfixáló5 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
A díszítéshez
-
12.8g gesztenyemassza23 kcal
-
10.2g habtejszín30 kcal
-
2.6g csokoládé14 kcal
-
2.6g cukorfondant9 kcal
Összesen
245
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
398
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.4 g
Zsír
-
Összesen 262.8 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5053.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 1146 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 2107 mg
-
Nátrium 1313 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.5 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 707.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2295 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 456 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 1253 mg
-
Retinol - A vitamin: 2264 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1992 micro
Összesen
4790
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 evőkanál rétesliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
4 dl habtejszín
-
3 csomag habfixáló
-
3 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat.
- A liszteket összekeverjük a kakaóval, és a sütőporral, majd a sárgájához keverjük. A habot hozzákeverjük a sárgájához, és 24 cm-es tortaformába öntjük, majd 20-25 percig sütjük.
- A tejszínt a vaníliás cukorral és a fixálóval kemény habbá verjük, a gesztenyét krumplinyomóval átnyomjuk.
- A teljesen kihűlt lapot három felé vágjuk. A tejszín 1/4-ével megkenünk két tortalapot. A többi tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és kis kupacokat teszünk a tortalapra, a kupacok közé pedig gesztenyét szórunk.
- Végül kívülről is bevonjuk a tortát tejszínnel, tetejére csokiba mártott gesztenyegolyókat, és őszi színekre festett fondant leveleket teszünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24x24
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5223
- Feltöltés dátuma: 2012. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Imádom a gesztenyepürét és a tortát. A kettő házasításából született meg ez a torta.