r
Nosalty Logó

Őszi gesztenyepüré-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszi gesztenyepüré-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4790 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    262.8 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5053.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1146 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1992 micro
Összesen 4790 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat.
  2. A liszteket összekeverjük a kakaóval, és a sütőporral, majd a sárgájához keverjük. A habot hozzákeverjük a sárgájához, és 24 cm-es tortaformába öntjük, majd 20-25 percig sütjük.
  3. A tejszínt a vaníliás cukorral és a fixálóval kemény habbá verjük, a gesztenyét krumplinyomóval átnyomjuk.
  4. A teljesen kihűlt lapot három felé vágjuk. A tejszín 1/4-ével megkenünk két tortalapot. A többi tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és kis kupacokat teszünk a tortalapra, a kupacok közé pedig gesztenyét szórunk.
  5. Végül kívülről is bevonjuk a tortát tejszínnel, tetejére csokiba mártott gesztenyegolyókat, és őszi színekre festett fondant leveleket teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5223
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 08.

Receptkategóriák

Imádom a gesztenyepürét és a tortát. A kettő házasításából született meg ez a torta.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...