r
Nosalty Logó

Osso buco vegyes gombasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Osso buco vegyes gombasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 765 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 3061 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 99 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1461 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 765 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    358.3 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6916.5 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    3941 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2311 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1006 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    5843 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    6021 micro
Összesen 3061 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    935 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokat hártyázzuk le, majd kötözzük körbe, hogy a sütés közben ne essenek szét. Jól dörzsöljük be sóval, különös figyelemmel a csont két oldalára, különben kifolyik a velő sütés közben. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, benne minden oldalát megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálra.
  2. A hagymát, zellerszárakat, édesköményt és a fokhagymát turmixgépben durvára pürésítjük, majd a serpenyőben ezt is megpirítjuk, hozzáadjuk paradicsompürét, barnulásig főzzük. Ráöntjük a bort, visszatesszük az osso bucocat, beletesszük a babérleveleket, kakukkfűágakat, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Felforraljuk, majd lefedve előmelegített sütőbe toljuk, és 1 órán át pároljuk. Kivesszük a sütőből, kissé megmozgatjuk, majd ismét 1 órára letakarva visszatesszük a sütőbe.
  4. A második 1 óra elteltével levesszük a fedőt, és még 30 percig sütjük.
  5. Majd kivesszük a húst, a pecsenyelét leszűrjük, ha szükséges, a zsírt leszűrjük róla, majd ha híg lenne, lassú tűzön elpárologtatjuk a felesleges levet, azaz besűrítjük.
  6. Tálaláskor ne felejtsük el levenni a zsineget a húsokról. Ha jól dolgoztunk, a velő szépen benne marad a csontban, és a tányérunkon szépen ki tudjuk ütögetni belőle.
  7. A gombasaláta: Széles serpenyőt felforrósítunk, majd közepes lángon az olívaolajon a vékonyra szelt salottát 4-6 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vajat, és ha felhabzik, a serpenyőbe dobjuk a vékonyra szeletelt gombákat, erős lángon 2-3 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A gombának világosbarnára kell sülnie, és a levét el kell párolni.
  8. A pirított hagymás gombát tálra tesszük, citromlét csavarunk rá, és meglocsoljuk a dióolajjal. Hozzákeverjük a petrezselymet, esetleg utánaízesítjük sóval, borssal.
  9. A rukkolát vagy a salátaleveleket közvetlen tálalás előtt keverjük össze kevés citromlével, kevés dióolajjal.
  10. Tálaláskor tegyünk egy kevés salátát a tányérra, és arra merjünk a gombasalátából. Burgonyapürét kínálhatunk még hozzá. A mártást se felejtsük el az étel mellé kínálni!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3541
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a velőt. Egyszer láttam a tv-ben hasonló velős csontos hús készítését, de nem emlékeztem már az elkészítésére, de nagyon szerettem volna már kipróbálni. Jobb henteseknél már lehet kapni osso buco-t, hát elzarándokoltam kedvenc hentesemhez, és sikerült begyűjteni ezeket a gyönyörűségeket. Már csak az elkészítést kellett kitalálni. Sok receptet olvastam, azok vegyítésével, átalakításával született a sajátom. Nem akartam szimplán burgonyapürével tálalni, ezért nagy kedvencem - Gordon Ramsay - meleg gombasalátáját készítettem mellé. Kissé felturbózva salátával és zsázsacsírával. Mennyei lett! Az erdei gombákat szárított változatban is használhatjuk, sajnos a legtöbbször csak így tudunk hozzájutni. Öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 20 percig, kivétel a rókagombát, ő egy kicsit több időt igényel a vízfürdőben, úgy 40-45 percet. Aztán csepegtessük le, de az áztató levet ne öntsük ki, mert elképesztően aromás lesz, vagy az ételünkbe használjuk fel, vagy készítsünk gombalevest, és öntsük ahhoz. Nagyon meg fogja bolondítani.

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...