r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikra
Oroszkrémtorta 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.1 g

Zsír

  • Összesen
    193.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3898.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642 g
  • Cukor
    511 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    1451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2470 micro
Összesen 4914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 tojásból sütünk egy kerek piskótát, amit 2 lappá vágunk. Vághatjuk 3-ba is, hogy ha szépen feljött a piskóta.
  2. A mazsolát a rumba áztatjuk.
  3. A krémhez a tojásokat egy kisebb lábasba tesszük, hozzákeverjük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a tejet, és csomómentesre keverjük.
  4. Gőz felett sűrű krémet főzünk belőle (kissé időigényes, de megéri).
  5. A zselatint a mazsoláról leszűrt, kevés rumba áztatjuk, majd pár perc múlva a mikróban melegítve feloldjuk. Vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk! A tojáskrémbe keverjük. Hagyjuk kihűlni.
  6. A Hulalából kemény habot verünk, és a kihűlt krémmel összeforgatjuk.
  7. A tortalap első lapját lefektetjük, erre kerül egy adagnyi krém, majd cukrozott gyümölcs, végül mazsola. Ráhelyezzük a következő tortalapot, és ugyanúgy járunk el, mint az első lapnál. Végül ráhelyezzük a sima tortalapot a tortára.
  8. Hulalából felvert habot teszünk a tortára. Oldalt és felül is megkenjük, majd díszítjük. Ez lehet cukrozott gyümölcs, kakaópor, de ha maradt ki krém, akkor habnyomóval díszeket formázhatunk a tetejére. (Én aszalt szilvát tettem rá.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18910
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 13.

Ajánló

Cukrozott gyümölcsöt én egy áruházban vettem, méghozzá a pénztárnál való álldogáláskor. Kék zacskóban van, és gyümölcsformájú cukrozott zselék vannak benne. Annyi a baj vele, hogy össze kell vágni, de ezen kívül nagyon olcsó és jó dolog:). Mikor összevágjuk, észre vesszük majd, hogy összeragadnak a cukordarabkák. Ezt könnyen tudjuk orvosolni úgy, hogy megszórjuk annyi cukorral, amennyi szétválasztja a darabkákat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oroszkrémtorta 5.
Szikra 7 recept

Tavaly is én készítettem apukámnak a tortáját, és most is. Idén lett 50 éves, így igyekeztem nagyon finomat készíteni neki. Hála az égnek sikerült is:) Apukám nagyon szereti a habos süteményeket, és ettől a tortától teljesen elvolt ájulva. Nagymamám egy igazi konyhatündér, de még ő is azt mondta, hogy "Ez igen", és nála ez egy hatalmas bók. A receptet nem én találtam ki. A recept kiagyalója egy elbűvölő ember, Alíz. Tőle származik a recept, amiért millió köszönet, mert ennél finomabb Oroszkrém torta nincsen. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...