Oroszkrémtorta 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alexandra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
23g finomliszt82 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
10 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
13g rum29 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
1g zselatin4 kcal
A díszítéshez
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
19 kcal
-
7g dió43 kcal
Összesen
1002
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
90g finomliszt328 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
50g rum116 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
5g zselatin17 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
-
26g dió170 kcal
Összesen
4000
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
5.1g finomliszt18 kcal
-
18.6g tojás23 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
22.5g tej13 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
2.8g rum6 kcal
-
5.6g mazsola17 kcal
-
22.5g habtejszín66 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
A díszítéshez
-
11.3g habtejszín33 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
0.8g csokoládéforgács4 kcal
-
1.5g dió10 kcal
Összesen
225
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 60.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 437 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1279.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.1 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 166.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 527 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
1002
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.8 g
Zsír
-
Összesen 243.6 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1747 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5117.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1585 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1858 mg
-
Nátrium 1327 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.5 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 666.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2139 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 985 mg
-
Retinol - A vitamin: 2109 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 367 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1484 micro
Összesen
4000
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A piskótához
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 dl tej
-
4 ek cukor
-
0.5 dl rum
-
10 dkg mazsola
-
4 dl habtejszín
-
1 ek zselatin
A díszítéshez
-
2 dl habtejszín
-
0.5 teáskanál zselatin
-
2 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A piskótához
- A pudingport a tejjel és a cukorral keverjük el simára, és lassú tűzön főzzük sűrűre.
- Ízesítsük vaníliás cukorral, rummal, és szórjuk bele a mazsolát.
- A zselatint áztassuk fél dl vízbe, melegítsük fel, és óvatosan forgassuk a kemény habbá vert tejszínbe, majd a vaníliás krémmel elegyítsük.
- Vágjuk a piskótát 3 lapba.
- Fektessük az elsőt papírral bélelt tortakarikába, simítsuk rá a krém harmadrészét, majd hasonló módon járjunk el a másik lappal is.
- Tegyük rá a harmadik lapot, kenjük meg a krémmel, és tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen.
- Végül a tortakarikát húzzuk le róla, és tegyük a tortás tálra.
- A zselatint oldjuk fel kevés vízben, adjuk a felvert tejszínhez, és töltsük csillagcsöves habzsákba. Ezzel díszítsük ki a tetejét.
- Az oldalára esetleg kerülhet csokoládéreszelék vagy darált dió is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 32369
- Feltöltés dátuma: 2010. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Alexandra
42 recept
Mamikám egyik legkedvesebb receptje. Minden karácsonykor ez van az ünnepi asztalon. Mindenki nagyon szereti.