r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Oroszkrémtorta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 225 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    243.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5117.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1585 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    666.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 4000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A pudingport a tejjel és a cukorral keverjük el simára, és lassú tűzön főzzük sűrűre.
  2. Ízesítsük vaníliás cukorral, rummal, és szórjuk bele a mazsolát.
  3. A zselatint áztassuk fél dl vízbe, melegítsük fel, és óvatosan forgassuk a kemény habbá vert tejszínbe, majd a vaníliás krémmel elegyítsük.
  4. Vágjuk a piskótát 3 lapba.
  5. Fektessük az elsőt papírral bélelt tortakarikába, simítsuk rá a krém harmadrészét, majd hasonló módon járjunk el a másik lappal is.
  6. Tegyük rá a harmadik lapot, kenjük meg a krémmel, és tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen.
  7. Végül a tortakarikát húzzuk le róla, és tegyük a tortás tálra.
  8. A zselatint oldjuk fel kevés vízben, adjuk a felvert tejszínhez, és töltsük csillagcsöves habzsákba. Ezzel díszítsük ki a tetejét.
  9. Az oldalára esetleg kerülhet csokoládéreszelék vagy darált dió is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 32323
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oroszkrémtorta 3.
Alexandra 42 recept

Mamikám egyik legkedvesebb receptje. Minden karácsonykor ez van az ünnepi asztalon. Mindenki nagyon szereti.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...