r
Nosalty Logó

Oroszkrém torta Angry Birds rajongóknak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Oroszkrém torta Angry Birds rajongóknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 4283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4022 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.7 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2450 micro
Összesen 4283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krémhez

Bevonáshoz

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, majd a két masszát a liszttel, lassú mozdulatokkal egyneműsítjük.
  2. Alsó-felső sütésen 180 fokon (gáz 4-fokozat) készre sütjük.
  3. A piskóta korongunkat 3 részre vágjuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. A mazsolát beáztatjuk forró víz és rum vagy rumaroma keverékébe.
  5. A krémhez a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel lassú tűzön sűrűre főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a beáztatott zselatint. Ezután kihűlésig kevergetjük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a tojásos krémbe keverjük óvatosan, hogy ne törjön össze.
  7. Ezután megtöltjük a lapokat. Minden réteg krémet alaposan megszórunk a lecsöpögtetett mazsolával. A tortát kívülről is vonjuk be, majd díszítsük időnk, fantáziánk és türelmünk szerint.
  8. A cukormázat a zacskón található leírás alapján elkészítjük. Az első csomagot pirosra színezzük, ezzel vonjuk be az egész tortát. A másik csomagot elosztjuk, felét fehéren hagyjuk, negyedét sárgára, másik negyedét pedig kakaóporral feketére színezzük.
  9. Porcukros deszkán nyújtjuk ki a mázat, így nem ragad le, majd sodrófa segítségével beterítjük a tortánkat pirosra. Ezután minden színből kivágjuk a megfelelő formákat, és vízzel rögzítjük a tortánkra, hogy ne csússzon el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3459
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Drágám szülinapjára készítettem, éppen Angry Birds mániás korszakát élte. 

Hozzávalók

Piskóta

Krémhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...