Oroszkrém torta Angry Birds rajongóknak
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
13g finomliszt46 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
46g tojás58 kcal
Krémhez
-
46g tojás58 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
17g mazsola50 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
8g víz0 kcal
Bevonáshoz
-
33g cukormáz115 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
716
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
275g tojás346 kcal
Krémhez
-
275g tojás346 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
300g tej168 kcal
-
30g zselatin101 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
50g víz0 kcal
Bevonáshoz
-
200g cukormáz692 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
11 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
4283
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
14.2g tojás18 kcal
Krémhez
-
14.2g tojás18 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
4 kcal
-
15.5g tej9 kcal
-
1.5g zselatin5 kcal
-
5.2g mazsola15 kcal
-
20.7g habtejszín60 kcal
-
2.6g víz0 kcal
Bevonáshoz
-
10.3g cukormáz36 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
Összesen
221
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 670.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 116.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 408 micro
Összesen
716
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 127.4 g
Zsír
-
Összesen 177.3 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4022 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 972 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1418 mg
-
Nátrium 1266 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 551.7 g
-
Cukor 476 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 697.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1890 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 489 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 1509 mg
-
Retinol - A vitamin: 1870 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2450 micro
Összesen
4283
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
5 ek finomliszt
-
5 ek cukor
-
5 db tojás
Krémhez
-
5 db tojás
-
15 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 dl tej
-
3 dkg zselatin
-
10 dkg mazsola
-
400 ml habtejszín
-
0.5 dl víz
Bevonáshoz
-
0.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek porcukor
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, majd a két masszát a liszttel, lassú mozdulatokkal egyneműsítjük.
- Alsó-felső sütésen 180 fokon (gáz 4-fokozat) készre sütjük.
- A piskóta korongunkat 3 részre vágjuk, és hagyjuk kihűlni.
- A mazsolát beáztatjuk forró víz és rum vagy rumaroma keverékébe.
- A krémhez a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel lassú tűzön sűrűre főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a beáztatott zselatint. Ezután kihűlésig kevergetjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd a tojásos krémbe keverjük óvatosan, hogy ne törjön össze.
- Ezután megtöltjük a lapokat. Minden réteg krémet alaposan megszórunk a lecsöpögtetett mazsolával. A tortát kívülről is vonjuk be, majd díszítsük időnk, fantáziánk és türelmünk szerint.
- A cukormázat a zacskón található leírás alapján elkészítjük. Az első csomagot pirosra színezzük, ezzel vonjuk be az egész tortát. A másik csomagot elosztjuk, felét fehéren hagyjuk, negyedét sárgára, másik negyedét pedig kakaóporral feketére színezzük.
- Porcukros deszkán nyújtjuk ki a mázat, így nem ragad le, majd sodrófa segítségével beterítjük a tortánkat pirosra. Ezután minden színből kivágjuk a megfelelő formákat, és vízzel rögzítjük a tortánkra, hogy ne csússzon el.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3459
- Feltöltés dátuma: 2013. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Drágám szülinapjára készítettem, éppen Angry Birds mániás korszakát élte.