Orosz pirog Marina konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
LMarina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
tésztához
-
143g finomliszt520 kcal
-
71g tej40 kcal
-
31g tojás40 kcal
-
4g cukor17 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g élesztő5 kcal
-
8g vaj57 kcal
káposztás töltelék
-
100g káposzta20 kcal
-
34g főtt tojás53 kcal
-
7g fehér hagyma3 kcal
-
20 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
húsos töltelék
-
143g darált sertéshús260 kcal
-
13g fehér hagyma5 kcal
-
30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1070
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
500g tej280 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
4g só0 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
56g vaj402 kcal
káposztás töltelék
-
700g káposzta140 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
50g fehér hagyma18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
húsos töltelék
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
7483
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
tésztához
-
25.2g finomliszt92 kcal
-
12.6g tej7 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
káposztás töltelék
-
17.7g káposzta4 kcal
-
6.1g főtt tojás9 kcal
-
1.3g fehér hagyma0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
húsos töltelék
-
25.2g darált sertéshús46 kcal
-
2.3g fehér hagyma1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
189
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.3 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1682.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 685 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 255.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
1070
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 387.1 g
Zsír
-
Összesen 256.7 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 2366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11777.9 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 675 mg
-
Kálcium 1343 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 560 mg
-
Foszfor 4333 mg
-
Nátrium 4795 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 867 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1791.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1128 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 214 mg
-
D vitamin: 548 micro
-
K vitamin: 436 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 959 micro
-
Kolin: 2162 mg
-
Retinol - A vitamin: 1091 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2174 micro
Összesen
7483
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
1000 g finomliszt
-
5 dl tej
-
3 ek cukor
-
1 kávéskanál só
-
30 g élesztő
káposztás töltelék
-
1 kis db káposzta
-
4 db főtt tojás
-
1 kis db fehér hagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
húsos töltelék
-
1 kg darált sertéshús
-
1 közepes db fehér hagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
tésztához
- A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, elkeverjük a sóval.
- A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojással és tejjel a lisztet jól eldolgozzuk.
- Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat, és duplájára kelesztjük.
- Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra. Nagy méretű fánk szaggatóval kiszaggatjuk, és egy evőkanálnyit teszünk bele a töltelékből. A széleit összecsippentjük, és fontos, hogy az összedolgozott rész alulra kerüljön, ettől lesznek szépek a pirogok.
- A tetejét megkenjük tojással, és rövid pihentetés után forró sütőben aranyszínűre sütjük. Ne legyenek egymáshoz túl közel, mert megnőnek a sütőben.
káposztás töltelék
- Míg a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A hagymát olajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a reszelt káposztát a fűszerekkel. Puhára pároljuk fedő alatt.
- A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és tojásszeletelővel két irányból daraboljuk. Így amikor villával elkeverjük a káposztával, nem lesznek nagy darab tojásfehérjék a töltelékben.
- Mindkét tölteléket hűtsük langyosra, mielőtt a pirogba kerül, különben nehéz vele dolgozni, ragad a tészta tőle.
húsos töltelék
- A húsos töltelék hasonlóan készül a káposztáshoz. A hagymát apróra vágva olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst a fűszerekkel, és puhára főzzük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 323
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 53803
- Feltöltés dátuma: 2014. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
LMarina
2 recept
Ezt a receptet egy orosz könyvben találtam. Tésztája egyszerű kelt tészta, és mindenfélével meg lehet tölteni. Figyelem! Ekkora mennyiség egy nagy család adagja, vagy vendégváráshoz való.