r
Nosalty Logó

Orosz pirog Marina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
LMarina
Orosz pirog Marina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tésztához

káposztás töltelék

húsos töltelék

Összesen 1070 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tésztához

káposztás töltelék

húsos töltelék

Összesen 7483 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tésztához

káposztás töltelék

húsos töltelék

Összesen 189 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1070 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    387.1 g

Zsír

  • Összesen
    256.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    2366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11777.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    675 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    560 mg
  • Foszfor
    4333 mg
  • Nátrium
    4795 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    867 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1791.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    548 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    959 micro
  • Kolin:
    2162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1091 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2174 micro
Összesen 7483 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

tésztához

káposztás töltelék

húsos töltelék

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, elkeverjük a sóval.
  2. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojással és tejjel a lisztet jól eldolgozzuk.
  3. Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat, és duplájára kelesztjük.
  4. Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra. Nagy méretű fánk szaggatóval kiszaggatjuk, és egy evőkanálnyit teszünk bele a töltelékből. A széleit összecsippentjük, és fontos, hogy az összedolgozott rész alulra kerüljön, ettől lesznek szépek a pirogok.
  5. A tetejét megkenjük tojással, és rövid pihentetés után forró sütőben aranyszínűre sütjük. Ne legyenek egymáshoz túl közel, mert megnőnek a sütőben.

káposztás töltelék

  1. Míg a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A hagymát olajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a reszelt káposztát a fűszerekkel. Puhára pároljuk fedő alatt.
  2. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és tojásszeletelővel két irányból daraboljuk. Így amikor villával elkeverjük a káposztával, nem lesznek nagy darab tojásfehérjék a töltelékben.
  3. Mindkét tölteléket hűtsük langyosra, mielőtt a pirogba kerül, különben nehéz vele dolgozni, ragad a tészta tőle.

húsos töltelék

  1. A húsos töltelék hasonlóan készül a káposztáshoz. A hagymát apróra vágva olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst a fűszerekkel, és puhára főzzük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 323
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 53623
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
LMarina 2 recept

Ezt a receptet egy orosz könyvben találtam. Tésztája egyszerű kelt tészta, és mindenfélével meg lehet tölteni. Figyelem! Ekkora mennyiség egy nagy család adagja, vagy vendégváráshoz való.

Hozzávalók

tésztához

káposztás töltelék

húsos töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...