r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Zuzmara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zuzmara
Orosz krémtorta Zuzmara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Összesen 701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Összesen 4206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4911.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.3 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 4206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgájákat simára keverjük a cukorral.
  2. A csipet só társaságában kemény habbá verjük a fehérjéket.
  3. A cukros tojáshoz szitáljuk hozzá a lisztet a sütőporral, majd ha simára kevertük, akkor óvatos, de gyors mozdulatokkal keverjük hozzájuk a habot is.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele ezt a keveréket, utána rakjuk be a sütőbe. Tűpróbáig sütjük.
  5. A kész piskótát 3 lapba vágjuk. Én amit felső lapnak szántam, nem kereken hagytam, hanem virágot vágtam belőle, hogy a széle a tortának a díszítés után hullámos legyen és ne kerek!

Hozzávalók a krémhez

  1. A pudingot a tejjel és a cukorral elkeverjük simára, majd lassú tűzőn sűrűre főzzük. Ízesítjük vaníliás cukorral, rummal, és beleszórjuk a mazsolát.
  2. A tejszínhabot kemény habbá verjük.
  3. A zselatint fél deci vízben feláztatjuk, melegítsük fel, majd a kemény habbá vert tejszínbe óvatosan beleforgatjuk, ezután összekeverjük a kihűlt vaníliás krémmel.
  4. Az első tortalapot fektessük sütőpapírral bélelt tortakarikába, simítsuk rá a krém harmad részét, majd hasonló módon járjunk el a második lappal is. Tegyük rá a harmadik lapot, kenjük meg krémmel, és tegyük hűtőbe néhány órára, hogy megkeményedjen. Végül a tortakarikát húzzuk le róla, és tegyük tortatálra.

Díszítéshez

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint feloldjuk kevés vízben, majd hozzáadjuk a tejszínhez.
  2. A tejszínt három részre osztjuk, és mindegyiket kevés ételfestékkel óvatosan beszínezzük (sárga, piros, kék). (Ha valaki nem szeretné színesen, persze akkor az ételszínező elhagyható, és nem kell három részre osztani a tejszínt, én a pirosat direkt csak rózsaszínűre csináltam.) Majd csillagcsöves habzsákba rakjuk. Ezzel díszítjük az oldalát és a tetejét.
  3. A marcipánt három felé osztjuk, és az ételfestékkel beszínezzük, majd apró virágokat formázunk belőle. Ezeket tetszés szerint a cukorgyöngyökkel együtt felrakjuk a tortára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 767
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zuzmara 1 recept

Az egyik kedvenc tortám volt gyerekkoromban is az Oroszkrém torta! Egy kis színt szerettem volna belevinni, hogy ne a hagyományosan megszokott fehér színe legyen, így született meg ez a kis színeske! ))))

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...