r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Szaloki Rita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Orosz krémtorta Szaloki Rita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 7511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128 g

Zsír

  • Összesen
    395.5 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    3164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8022.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2423 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    3126 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.4 g
  • Cukor
    631 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    663 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    1867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3302 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2609 micro
Összesen 7511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótát két részletben sütjükmeg (nekem úgy jobb,könnyebb a tésztája). Természetesen lehet egyszerre a 6 tojásból is. Értelemszerűen ha két részletben sütjük, felezzük a fönti adagot.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgéppel elkezdjük habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, mikor kezd habbá verődni, fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat váltakozva.
  3. Mikor jól fölverődött, hozzáadjuk egyenként a sárgáját, jól elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es formába töltjük.
  4. Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon tűzpróbáig sütjük.

Krém

  1. A krémhez a tojássárgákat, a cukrot és három deci tejet keverjünk össze egy lábasban. Főzzükfel, majd vegyükle a tűzről, és szitáljukbele a vaníliás cukrot. A zselatint olvasszukfel a maradék tejben, és keverjüka krémhez. A tejszínt verjükfel, és amikor a krém kihűlt, keverjükhozzá. A mazsolát áztassukrumaromába 10-15 percre.
  2. A kihűlt piskótát négyfelé vágjuk (ha két adagban sütöttük, két-két felé vágjuk).Kenjükmeg a rétegeket a krémmel, és szórjukmeg mazsolával. Vonjukbe atortakülsejét is a krémmel, ízlésünkszerint szeletelt mandulával is hintsükmeg az oldalát.
  3. Tegyük be a hűtőbe néhány órára, majd ha megdermedt, vegyükki, és díszítsükki csokoládé- vagy gyümölcsdarabokkal, esetleg még több tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 33725
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik kedvenc tortám, elsőre bonyolultan hangzik, de megéri a sok fáradozást.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...