Orosz krémtorta Szaloki Rita konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
25g porcukor97 kcal
-
5g víz0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém
-
17g cukor65 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
38g tej21 kcal
-
8g tojássárgája27 kcal
-
6 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
4g rumaroma0 kcal
Összesen
628
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
300g porcukor1161 kcal
-
60g víz0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
51g napraforgó olaj451 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
200g cukor774 kcal
-
900g habtejszín2628 kcal
-
450g tej252 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
50g rumaroma0 kcal
Összesen
7511
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
10.4g porcukor40 kcal
-
2.1g víz0 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
11.4g tojás14 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Krém
-
6.9g cukor27 kcal
-
31.2g habtejszín91 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.5g mazsola10 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
1.7g rumaroma0 kcal
Összesen
260
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
628
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 128 g
Zsír
-
Összesen 395.5 g
-
Telített zsírsav 204 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 3164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8022.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 2423 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 3126 mg
-
Nátrium 1978 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 881.4 g
-
Cukor 631 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 956.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3357 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 663 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 1867 mg
-
Retinol - A vitamin: 3302 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 628 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2609 micro
Összesen
7511
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
30 dkg porcukor
-
30 dkg finomliszt
-
6 db tojás
-
0.6 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
20 dkg cukor
-
9 dl habtejszín
-
4.5 dl tej
-
5 db tojássárgája
-
2 csomag vaníliás cukor
-
100 g mazsola
Elkészítés
Piskóta
- A piskótát két részletben sütjükmeg (nekem úgy jobb,könnyebb a tésztája). Természetesen lehet egyszerre a 6 tojásból is. Értelemszerűen ha két részletben sütjük, felezzük a fönti adagot.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgéppel elkezdjük habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, mikor kezd habbá verődni, fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat váltakozva.
- Mikor jól fölverődött, hozzáadjuk egyenként a sárgáját, jól elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es formába töltjük.
- Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon tűzpróbáig sütjük.
Krém
- A krémhez a tojássárgákat, a cukrot és három deci tejet keverjünk össze egy lábasban. Főzzükfel, majd vegyükle a tűzről, és szitáljukbele a vaníliás cukrot. A zselatint olvasszukfel a maradék tejben, és keverjüka krémhez. A tejszínt verjükfel, és amikor a krém kihűlt, keverjükhozzá. A mazsolát áztassukrumaromába 10-15 percre.
- A kihűlt piskótát négyfelé vágjuk (ha két adagban sütöttük, két-két felé vágjuk).Kenjükmeg a rétegeket a krémmel, és szórjukmeg mazsolával. Vonjukbe atortakülsejét is a krémmel, ízlésünkszerint szeletelt mandulával is hintsükmeg az oldalát.
- Tegyük be a hűtőbe néhány órára, majd ha megdermedt, vegyükki, és díszítsükki csokoládé- vagy gyümölcsdarabokkal, esetleg még több tejszínhabbal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 33725
- Feltöltés dátuma: 2013. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez az egyik kedvenc tortám, elsőre bonyolultan hangzik, de megéri a sok fáradozást.