Orosz krémtorta izzi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
-
6 kcal
-
10g cukor39 kcal
Krémhez
-
14 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
6 kcal
-
33g tej19 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Díszítéshez
-
4g mazsola12 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
358
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
120g cukor464 kcal
Krémhez
-
171 kcal
-
15g vaníliaaroma0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
400g tej224 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Díszítéshez
-
50g mazsola150 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
4326
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
22.5g tojás28 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
3.1g rétesliszt11 kcal
-
4 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
Krémhez
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
0.8g vaníliaaroma0 kcal
-
4 kcal
-
20.5g tej11 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
20.5g habtejszín60 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Díszítéshez
-
2.6g mazsola8 kcal
-
10.2g habtejszín30 kcal
Összesen
222
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
358
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.4 g
Zsír
-
Összesen 232 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3846.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 1163 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1362 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 461.8 g
-
Cukor 288 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 715.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2295 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 456 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 1261 mg
-
Retinol - A vitamin: 2264 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1977 micro
Összesen
4326
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
8 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
6 dkg rétesliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg cukor
Krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
15 ml vaníliaaroma
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 dl tej
-
6 dkg cukor
-
400 ml habtejszín
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 citromból nyert citromhéj
Díszítéshez
-
200 ml habtejszín
Elkészítés
Tésztához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük.
- Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sárgáját, nehogy összeessen.
- A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs (2 dkg/1 ek) vaníliás cukrot és a maradék (6 dkg/3 ek) cukrot. Habosra verjük.
- Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele.
- A 10 dkg/5 ek finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a meglazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Ezalatt a tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskótamasszát, elegyengetjük, és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
- Ezalatt elkészítjük a krémet. A tej, a cukrok és a pudingpor felhasználásával pudingot főzünk, majd belekeverjük a vanília aromát. Hagyjuk kihűlni.
- Felverjük a tejszínhabot, 2 dl-t félrerakunk a díszítéshez. A felvert tejszínhabot összekeverjük a pudinggal, és belekeverjük a reszelt citrom és narancs héjat. Nekem nem volt szükségem zselatinra, de ha a krémünk állaga megkívánja, a zselatinon feltüntetett előírás szerint készítsük el, és keverjük a krémhez. Ez esetben bő fél órára rakjuk a hűtőbe, mielőtt megtöltenénk a tortalapokat.
- Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 szeletre, és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott 2 dl felvert habtejszínnel fedjük be, és díszítsük mazsolával vagy kandírozott gyümölccsel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13533
- Feltöltés dátuma: 2013. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mindenkinek megvan a saját betanult vagy egyedi taktikája a piskóta elkészítésére, nekem ez. Megpróbáltam minél részletesebben leírni, hogy aki nem olyan gyakorlott az elkészítésében, az is könnyen megcsinálhassa. Mivel a maximum megadható mennyiség 12 fő, volt ezért azt jelöltem be, de a tortát 16 szép, egyenletes szeletre fel lehet szelni.