r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Orosz krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3866 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    257.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    3117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5303 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1984 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    654 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    2100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2357 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3030 micro
Összesen 3866 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral keverjük habosra, míg szépen kifehéredik.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd felváltva, adagonként keverjük össze a cukros sárgájával és a kemény habbal.
  3. Egy 23 centis tortaformát kivajazunk, az aljába sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a masszát, és betesszük a sütőbe 30-40 percre. 15 percig ne nyissuk ki az ajtót, de tűpróbával ellenőrizhetjük a végén, hogy elkészült-e a piskóta. Ha kész, 10 percet várunk, mielőtt kivesszük a formából, majd másfél órát pihentetjük a rácson, mielőtt felvágjuk.
  4. Amikor kihűlt, ízléstől és a tészta vastagságától függően három vagy négy részbe vágjuk.

A krémhez

  1. A tejszínt előző este forraljuk fel, majd hűtőben hűtsük ki.
  2. A sárgákat és a cukrot kézi mixerrel keverjük fehéredésig. Adjuk hozzá a tejet és a vanília kikapart magjait, a keményítőt, majd kis lángon folyamatosan kevergetve főzzünk belőle krémet. Adjuk hozzá a rumot, keverjük ki, és hűtsük ki teljesen.
  3. Ha kihűlt, a zselatint feloldjuk egy fél dl meleg vízben. A hűtőből elővesszük a tejszínt, és keményre verjük.
  4. Ha kész, kiveszünk belőle egy decinyi habot. A többit óvatosan összeforgatjuk a kihűlt krémmel és a zselatinnal. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze nagyon. Ha van időnk, tegyük a hűtőbe egy fél órára. Így könnyebb vele dolgozni, de nem kötelező.

A díszítéshez

  1. A piskótarétegeket megtöltjük a krémmel, megszórjuk mazsolával, végül bevonjuk a piskótát a maradék krémmel. A tetejére a maradék tejszínből habrózsákat nyomunk, az oldalát pedig mandulaforgáccsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 23548
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 28.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

A legfinomabb piskótaalapú torta a világon, ez a mazsolás, rumos, vaníliás krém mindent felülmúl, kóstoljátok meg!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...