Orosz krémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
64g tojás81 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
12g porcukor45 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
0g vanília0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
100g tej56 kcal
-
1g rum3 kcal
-
19 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
4g mazsola11 kcal
A díszítéshez
-
49 kcal
Összesen
643
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
0g vanília0 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
600g tej336 kcal
-
8g rum18 kcal
-
114 kcal
-
8g zselatin25 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
22g mazsola66 kcal
A díszítéshez
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
3866
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
20.2g tojás25 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
0g vanília0 kcal
-
6.3g tojássárgája20 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
31.5g tej18 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
26.3g habtejszín77 kcal
-
1.2g mazsola3 kcal
A díszítéshez
-
2.6g mandulapehely15 kcal
Összesen
201
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 520 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 110 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 350 mg
-
Retinol - A vitamin: 393 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 505 micro
Összesen
643
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.4 g
Zsír
-
Összesen 257.6 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 3117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5303 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 1665 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1984 mg
-
Nátrium 1187 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263.6 g
-
Cukor 167 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 660.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2394 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 654 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 2100 mg
-
Retinol - A vitamin: 2357 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3030 micro
Összesen
3866
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
7 csapott ek finomliszt
-
7 csapott ek porcukor
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
1 db vanília
-
6 db tojássárgája
-
4 ek cukor
-
6 dl tej
-
1 ek rum
-
2 ek étkezési keményítő
-
1.5 ek zselatin
-
500 ml habtejszín
-
1 marék mazsola
A díszítéshez
-
50 g mandulapehely
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral keverjük habosra, míg szépen kifehéredik.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd felváltva, adagonként keverjük össze a cukros sárgájával és a kemény habbal.
- Egy 23 centis tortaformát kivajazunk, az aljába sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a masszát, és betesszük a sütőbe 30-40 percre. 15 percig ne nyissuk ki az ajtót, de tűpróbával ellenőrizhetjük a végén, hogy elkészült-e a piskóta. Ha kész, 10 percet várunk, mielőtt kivesszük a formából, majd másfél órát pihentetjük a rácson, mielőtt felvágjuk.
- Amikor kihűlt, ízléstől és a tészta vastagságától függően három vagy négy részbe vágjuk.
A krémhez
- A tejszínt előző este forraljuk fel, majd hűtőben hűtsük ki.
- A sárgákat és a cukrot kézi mixerrel keverjük fehéredésig. Adjuk hozzá a tejet és a vanília kikapart magjait, a keményítőt, majd kis lángon folyamatosan kevergetve főzzünk belőle krémet. Adjuk hozzá a rumot, keverjük ki, és hűtsük ki teljesen.
- Ha kihűlt, a zselatint feloldjuk egy fél dl meleg vízben. A hűtőből elővesszük a tejszínt, és keményre verjük.
- Ha kész, kiveszünk belőle egy decinyi habot. A többit óvatosan összeforgatjuk a kihűlt krémmel és a zselatinnal. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze nagyon. Ha van időnk, tegyük a hűtőbe egy fél órára. Így könnyebb vele dolgozni, de nem kötelező.
A díszítéshez
- A piskótarétegeket megtöltjük a krémmel, megszórjuk mazsolával, végül bevonjuk a piskótát a maradék krémmel. A tetejére a maradék tejszínből habrózsákat nyomunk, az oldalát pedig mandulaforgáccsal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 222
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 57
- Össznézettség: 23548
- Feltöltés dátuma: 2019. október 28.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
A legfinomabb piskótaalapú torta a világon, ez a mazsolás, rumos, vaníliás krém mindent felülmúl, kóstoljátok meg!