Orosházi raguleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
venusz1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A raguleveshez
-
100g marhalábszár128 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
18 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
500g víz0 kcal
A fűszerezéshez
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
30g főtt tojás47 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
537
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A raguleveshez
-
400g marhalábszár512 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2000g víz0 kcal
A fűszerezéshez
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
120g főtt tojás186 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2146
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A raguleveshez
-
9.6g marhalábszár12 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
2.2g fehérrépa1 kcal
-
6.2g zeller2 kcal
-
7.2g burgonya4 kcal
-
12g főzőtejszín16 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
47.9g víz0 kcal
A fűszerezéshez
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
2.9g főtt tojás4 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
50
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1268.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 541 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 899.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 690 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 5031 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 877 micro
Összesen
537
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.2 g
Zsír
-
Összesen 115.2 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 838 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5073 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1150 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 2162 mg
-
Nátrium 1239 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 3597.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2761 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 889 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 20123 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3506 micro
Összesen
2146
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 178 micro
-
β-karotin 482 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
A raguleveshez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 db zeller
-
3 db burgonya
-
5 dl főzőtejszín
-
1 dl tejföl
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 l víz
A fűszerezéshez
-
3 db babérlevél
A tálaláshoz
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A raguleveshez
- Az apróra vágott vöröshagymát forró olajon üvegesre pirítjuk.
- Az 1 cm-es kockákra vágott marhahúst ráhelyezzük, és fehéredésig dinszteljük.
- Ezután annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt elkezdjük párolni.
- Pár perc után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az összes fűszert. Elkeverjük, és lefedjük.
- 15 perc főzés után mehetnek bele az apró kockára vágott zöldségek.
- Ezután annyi vizet öntünk hozzá, hogy 4 személyre elegendő legyen (én 5 literes fazékban szoktam készíteni), és készre főzzük.
- Lisztből és a tejfölből habarást készítünk, beleöntjük, és néhány percig főni hagyjuk.
- Ezután lassú kavarás mellett a fél liter tejszínt beleöntjük.
- Tálaláshoz a kockára vágott főtt tojást a tányér aljára helyezzük, és a forró levest rámerjük. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 45
- Össznézettség: 35883
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.
Ajánló
Egy kicsit csalni szoktam a hozzávalóknál. Szeretekjük, ha tartalmas a leves, így mindenből többet rakok bele, és hát a 2 db főtt tojás sem elég a mi asztalunkon. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
venusz1
27 recept
Többször kényeztettük magunkat Gyopálosfürdőn, és a szállodánk éttermében ettük ezt a finom levest. Szeretem tudni, hogy mit is takar az étel neve, mielőtt megrendelem, így a pincértől kaptunk egy kis felvilágosítást. Mikor hazajöttünk, böngésztem az internetet, így leltem erre a receptre. Persze lehet, hogy ez nem az eredeti, de az elmondottak alapján stimelt. A családomnak annyira ízlik, hogy sokszor a vasárnapi tyúkhúslevesünket is lecseréljük erre.