r
Nosalty Logó

Orosházi raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
venusz1
Orosházi raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

Összesen 537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

Összesen 2146 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

Összesen 50 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    5031 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5073 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2162 mg
  • Nátrium
    1239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    3597.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2761 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20123 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3506 micro
Összesen 2146 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguleveshez

  1. Az apróra vágott vöröshagymát forró olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Az 1 cm-es kockákra vágott marhahúst ráhelyezzük, és fehéredésig dinszteljük.
  3. Ezután annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt elkezdjük párolni.
  4. Pár perc után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az összes fűszert. Elkeverjük, és lefedjük.
  5. 15 perc főzés után mehetnek bele az apró kockára vágott zöldségek.
  6. Ezután annyi vizet öntünk hozzá, hogy 4 személyre elegendő legyen (én 5 literes fazékban szoktam készíteni), és készre főzzük.
  7. Lisztből és a tejfölből habarást készítünk, beleöntjük, és néhány percig főni hagyjuk.
  8. Ezután lassú kavarás mellett a fél liter tejszínt beleöntjük.
  9. Tálaláshoz a kockára vágott főtt tojást a tányér aljára helyezzük, és a forró levest rámerjük. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 35749
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Ajánló

Egy kicsit csalni szoktam a hozzávalóknál. Szeretekjük, ha tartalmas a leves, így mindenből többet rakok bele, és hát a 2 db főtt tojás sem elég a mi asztalunkon. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosházi raguleves
venusz1 27 recept

Többször kényeztettük magunkat Gyopálosfürdőn, és a szállodánk éttermében ettük ezt a finom levest. Szeretem tudni, hogy mit is takar az étel neve, mielőtt megrendelem, így a pincértől kaptunk egy kis felvilágosítást. Mikor hazajöttünk, böngésztem az internetet, így leltem erre a receptre. Persze lehet, hogy ez nem az eredeti, de az elmondottak alapján stimelt. A családomnak annyira ízlik, hogy sokszor a vasárnapi tyúkhúslevesünket is lecseréljük erre.

Hozzávalók

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...