r
Nosalty Logó

Ormánsági töltött dagadó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Ormánsági töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 981 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 5884 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2180 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    384 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 981 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.5 g

Zsír

  • Összesen
    531.2 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4993.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    3474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13197 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13081 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1381 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    1850 micro
Összesen 5884 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    130 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésdagadót sóval bedörzsöljük, állni hagyjuk. A zsemléket megáztatjuk, a májat, füstölt tarját ledaráljuk.
  2. A hagymát, a petrezselymet, a zúzott fokhagymát 2 ekolajon ledinszteljük. A zsemléket kinyomkodjuk.
  3. A darált májat és füstölt tarját egy keverőtálba tesszük. Hozzámorzsoljuk a zsemléket.
  4. Beleöntjük a ledinsztelt hagymás keveréket, a tojást, a paradicsompürét, a törtpaprikát, és fűszerezzük.
  5. A tölteléket a felszúrt dagadóba töltjük, a nyílást hústűvel összetűzzük.
  6. Tepsibe helyezzük, 1 ek olajat és fél pohár vizet öntünk alá. A vöröshagyma másik felét, 3-4 gerezd fokhagymát, a zöldpaprikát a hús köré szeleteljük.
  7. Fóliával letakarjuk, sütőben másfél óráig sütjük, ha szükséges a vizet pótoljuk.
  8. Majd levesszük a fóliát, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
  9. A megsült dagadót néhány percig pihentetjük, ujjnyi vastagra szeleteljük, a szaftjával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 32404
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 15.

Ajánló

Előfordult, hogy két db főtt tojást a töltelékbe kockáztam, nagyon mutatós! Köretnek - ízlés szerint - bármit készíthettek hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ormánsági töltött dagadó
Olaszné Anci 191 recept

Ez egy nagyon régi recept, régen sokszor el is készítettem, de valahogy feledésbe merült. Most véletlenül rátaláltam, és már nem is kellett gondolkodnom tovább a vasárnapi ebéden. A siker most sem maradt el! Burgonyapürével tálaltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...