r
Nosalty Logó

Original hamburger

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbytka
Original hamburger
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

740
Kalória
57.2g
Fehérje
44.3g
Szénhidrátok
36.9g
Zsír
294.4g
Víz
151.7g
Koleszterin
3g
Rost
15g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

Összesen 740 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

Összesen 3699 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

Összesen 163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3088.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3353 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 740 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15442.4 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    1644 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    3287 mg
  • Nátrium
    9527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1472 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    16766 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 3699 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    741 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A húspogácsák elkészítése

  1. A darált húst egy tálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a sót és a borsot.
  3. Kézzel nagyon óvatosan "összesimogatjuk" (nem szabad úgy bánni vele, mint a fasírttal), a legszaftosabb akkor lesz, ha megőrizzük a hús állagát.
  4. Kézzel 5 db gombócot formázunk, majd óvatosan kilapítjuk.
  5. Egy tálcára tesszük őket egymás mellé, és a továbbiakig mehet a hűtőbe.

A szósz elkészítése

  1. Míg a húspogácsák pihennek, elkészítjük a szószt.
  2. Az összes hozzávalót egy tálban alaposan összekeverjük, közben kóstolgatjuk.
  3. Ha úgy érezzük, hogy valamiből kell még bele - beletesszük.
  4. Ez is mehet a hűtőbe.

Az összerakás

  1. Felvágjuk a lila hagymát, a paradicsomot (vagy bármilyen más tetszőleges zöldséget) lehetőleg vékony, egész szeletekre.
  2. Közben bekapcsoljuk a grill- (rost) lapot (lehet faszenes grillen sütni - úgy talán még finomabb lesz íze).
  3. Feltesszük a húspogácsákat sülni, közepes hőfokon, hogy szépen lassan sülhessen. Erősen nyomkodni, lapítani nem ajánlott, az a jó, ha minél szaftosabb marad a húspogácsa.
  4. Mindkét oldalát 6-12 percig sütjük, attól függően mennyire átsülve szeretnénk a húspogácsát. Optimális esetben a közepén egy vöröses csík marad, de ez ez ízlés kérdése.
  5. Mielőtt úgy érezzük, hogy a második oldala is megfelelőre sült, óvatosan ráteszünk egy-egy szelet cheddar sajtot, és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Ez kb. 1-2 percet vesz igénybe. Ezzel egy időben feltesszük a félbevágott hamburgerzsömléket is, arccal lefelé, hogy egy kicsit ez is megpiruljon.
  6. A kész húspogácsát és a felvágott zöldségeket a zsömlébe pakoljuk, megkenjük a szósszal, és kész a hamburger.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 15 perc

Akkor készítek hamburgert (szigorúan a kerti grillen), amikor a szokásos grill kajákat már unjuk. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, és nagyon kevés a mosogatnivaló utána, ezért duplán szeretem. A család, a vendégek imádják, mert ki ne szeretné a hamburgert? Diéta, fittness szempontból nem annyira optimális, de ha a szószt és a bucit lecseréljük salátára - szintén laktató, "tiszta" ételt kapunk. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!