r
Nosalty Logó

Óriás májgaluska leves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Óriás májgaluska leves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A májgaluskához

503
Kalória
39.2g
Fehérje
60.6g
Szénhidrátok
11.2g
Zsír
293.5g
Víz
466.3g
Koleszterin
8.2g
Rost
9.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 2004 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 72 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    293.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8166 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3524 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6592.6 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    2432 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1173.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34045 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    131 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    849 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1576 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32665 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14094 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3470 micro
Összesen 2004 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Leves elkészítése:
  2. 5 literes fazékba tesszük a megmosott csontot.
  3. Felöntjük hideg vízzel, és takarék lángon lassan forraljuk. Ha elkezd forni, megsózzuk, és utána leszedjük róla az összes habot.
  4. Megtisztítjuk a zöldségeket, és a fűszerekkel együtt belerakjuk a levesbe.
  5. Nagyon lassan főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön.
  6. Amíg fő a leves, elkészítjük a májgaluskát.
  7. Májgaluska elkészítése:
  8. Ledaráljuk a májat finomra.
  9. Hozzádaráljuk a beáztatott kicsavart zsemléket.
  10. A megtisztított vöröshagymát szintén ledaráljuk.
  11. Beletesszük a tojásokat, a finomra vágott petrezselyemzöldet, az őrölt borsot, majoránnát ízlés szerint, és jól összekeverjük. Mivel így nagyon lágy folyós masszát kapunk,zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy majd formázni tudjuk.
  12. Legalább félórát állni hagyjuk.
  13. Megkóstoljuk a levest, ha kell, ízesítjük még. Két vízbe mártott evőkanál segítségével kiformáljuk a gombócokat a levesbe.
  14. Lassan főzzük még kb. fél órát. Vigyázzunk, hogy ne forrjon nagyon, mert akkor szétfőnek a gombócok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Nálunk a vasárnap húsleves nélkül elképzelhetetlen. Azonban néha már kicsit unalmas a finom cérnametélt. A májgaluska viszont mindenki kedvence. Ilyenkor nagy fazékban fő a leves, nem baj ha sok a gombóc, úgy is mindenki két tányérral eszik.   Ha van rá idő, szoktam többet készíteni és berakni a fagyasztóba. Mire a leveskocka felforr, kiolvad a májgaluskám és már kész is a finom leves.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!