Omlós sertéssült roppanós krumplival és tavaszi zöldekkel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sülthöz
-
233g sertéslapocka551 kcal
-
167g vöröshagyma61 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
167g sertészsír376 kcal
A krumplihoz
-
67g burgonya39 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g sertészsír180 kcal
A zöldekhez
-
33g mángold6 kcal
-
11g medvehagyma15 kcal
-
50g fokhagyma67 kcal
-
17g szójaszósz10 kcal
-
5g limelé1 kcal
-
5g rizsecet1 kcal
-
6 kcal
-
1g víz0 kcal
Összesen
1370
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sülthöz
-
1400g sertéslapocka3304 kcal
-
1000g vöröshagyma364 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
1000g sertészsír2255 kcal
A krumplihoz
-
400g burgonya231 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g sertészsír1082 kcal
A zöldekhez
-
200g mángold35 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
300g fokhagyma402 kcal
-
100g szójaszósz60 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
30g rizsecet5 kcal
-
38 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
8216
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sülthöz
-
28.8g sertéslapocka68 kcal
-
20.6g vöröshagyma8 kcal
-
3.3g sárgarépa1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
20.6g sertészsír46 kcal
A krumplihoz
-
8.2g burgonya5 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g sertészsír22 kcal
A zöldekhez
-
4.1g mángold1 kcal
-
1.3g medvehagyma2 kcal
-
6.2g fokhagyma8 kcal
-
2.1g szójaszósz1 kcal
-
0.6g limelé0 kcal
-
0.6g rizsecet0 kcal
-
0.2g melaszos nádcukor1 kcal
-
0.2g víz0 kcal
Összesen
169
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 109.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2216.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 1184 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 427.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 226 micro
-
K vitamin: 263 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 839 micro
-
β-karotin 3091 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3454 micro
Összesen
1370
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 293.1 g
Zsír
-
Összesen 657.5 g
-
Telített zsírsav 238 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 303 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 1346 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13300.8 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 413 mg
-
Kálcium 1231 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 705 mg
-
Foszfor 3760 mg
-
Nátrium 7102 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.4 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2563.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1781 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 312 mg
-
D vitamin: 1357 micro
-
K vitamin: 1581 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 1287 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 5034 micro
-
β-karotin 18545 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 20721 micro
Összesen
8216
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 427 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
A sülthöz
-
1.4 kg sertéslapocka
-
1 kg vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 csokor kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek olívaolaj
-
100 dkg sertészsír
A krumplihoz
-
só ízlés szerint
-
8 ek sertészsír
A zöldekhez
-
20 dkg mángold
-
1 csokor medvehagyma
-
100 ml szójaszósz
-
1 lime-ból nyert limelé
-
6 ek rizsecet
-
2 teáskanál melaszos nádcukor
Elkészítés
A sülthöz
- A húst, ha nagyobb darab, kettőbe vágjuk, és egy jó nehéz serpenyőben olívaolajon körbepirítjuk.
- Ha már szép karamellszínű kérge van minden irányból, kivesszük.
- A répát megpucoljuk, négybe vágjuk, a hagymát szintén, majd az is négybe-hatba vágjuk.
- A zöldségek kerülnek alulra, utána a sóval-borssal bedörzsölt hús, majd a csokor jól megkötözött kakukkfű, és már kanalazhatjuk is mellé a kiló zsírt.
- Mehet a sütőbe 150 fokra, kb két órára.
A krumplihoz
- Ha a hús már nagyjábók lész van, akkor kikanalazunk azsírjából kb 8 evőkanálnyit, tepisbe tesszük, és rátesszük a vékony karikára vágott krumplikat. Sózzuk, és mehet a sütőbe 200 fokra, a hús mellé.
A zöldekhez
- A medvahagymár és a mángoldot megmossuk, lecsöpögetetjük. Mi használtunk egy nagy adag mustárlevelet is, de mivel ezt elég nehéz beszerezni, kihagyható.
- A szójaszószt, az ecetet a lime levét, a vizet és a cukrot elkeverjük. Beletesszük az apróra vágott új fokhagymát, és elkeverjük, majd a megpárolt zöldekkel összekeverjük.
- Párolóba tesszük, és 5 perc alatt harsanósra pároljuk őket. Ha nincs pároló, akkor lobogó víz felé teszünk egy szűrőt, és úgy készítjük el.
- A húst kivesszük a zsírból, 10 perect pihentetjük, majd vékonyra szeleteljük. A zöldségeket leszűrjük, és a krumplival, zöldekkel együtt tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13402
- Feltöltés dátuma: 2016. április 12.
Ajánló
Cider. Savanykás, friss, üdítő, francia cider, nem a cukros-borzalmas bolti verzió!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Lassan sült malac, roppanós krumplival, omlós hagymával és harsanó tavaszi zöldekkel...maga a mennyország! További sztori a blogon.