r
Nosalty Logó

Omlós marhalábszár

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Zsuzsci
Omlós marhalábszár
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1954 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    484 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    5027 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5491 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    233.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4696.8 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2446 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1935.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1983 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20110 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    21962 micro
  • Lut-zea
    1544 micro
Összesen 1954 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    830 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    906 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Sütőbe is rakható fazékban olajon, lassú tűzön, 5 percig pirítjuk a hagymát, répát, zellert, fokhagymát, porcinit, fűszernövényeket és a fahéjat addig, amíg a zöldség kissé megpuhul.
  3. Közben a sóval és borssal ízesített lisztben megforgatjuk a húst.
  4. A zöldséghez keverjük a húst, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a bort is. Sóval és borssal ízesítjük.
  5. Lassan felforraljuk és a dupla fóliával lefedett edényt három órára a sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 27567
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Ajánló

Krumplipürével tálalom, de lehet polentával is. Jól illik hozzá a vajon gyorsan átfuttatott spenót vagy káposzta. ..na es egy kis vörösbor természetesen...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós marhalábszár
Zsuzsci 21 recept

Borzasztóan finom, főleg téli vasárnapokon, ha kinn igazi hideg van...szívet melengető ízek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...