r
Nosalty Logó

Omlós fitt zabkeksz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eszti reform konyhája
Omlós fitt zabkeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 15% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1728 kcal
  • 15% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 15% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 432 kcal
  • 15% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3177.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 1728 kcal
  • 15% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zab felét rakjuk aprítógépbe és szinte lisztté daráljuk. Egy tálban keverjük össze a 200 g zabot, 50 g fehérjeport (eleve édesítettet használok), 1 tk sütőport, tehát a száraz hozzávalókat.
  2. Közben melegítsük elő a sütőt 200 °C-on. Vágódeszkán aprítsuk fel nagyobb darabokra a kesudiót. Ezután keverjük hozzá a száraz hozzávalókhoz a 2 ek chiamagot, 50 g mazsolát, 50 g aszalt vörösáfonyát és a 20 g felaprított kesudiót.
  3. Mehet hozzá az 1 db tojás, 2 ek kókuszolaj és a 2 dl tej. Keverjük alaposan össze, majd kanállal formázzuk pogácsaméretű gombócokat egy tepsibe. A végén kicsit lapítsuk le a tetejüket, mert a sütőportól meg fognak emelkedni.
  4. 200 °C-on süssük tetszés szerint 15 vagy 20 percig. 15 perc alatt pont annyira szilárdul meg, hogy még a külseje is puha, 20 perc alatt pedig ropogósra sül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9172
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 03.

Ajánló

Nasinak vagy reggelire egy pohár joghurttal tökéletes. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Eszti reform konyhája 14 recept

Ebédig hosszú idő telik el, amit nehezen vészelek át, de ez tökéletesen laktató és egészséges rágcsálnivaló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...