r
Nosalty Logó

Olasz paradicsomos húsgombócok

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Olasz paradicsomos húsgombócok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9361 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 535 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8417.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    534 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    631 mg
  • Foszfor
    2971 mg
  • Nátrium
    3659 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1803.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    426 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1461 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2485 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    56165 micro
  • Lut-zea
    1306 micro
Összesen 3222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2148 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst ledaráljuk, és hozzádarálunk 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a fűszereket, valamint a két tojást. Egy rövid időre hűtőbe tesszük.
  3. A másik fej hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a gerezd fokhagymát, a cukrot, kevés zellert, bazsalikomot, pizzaszószt és a hámozott paradicsomokat, amiket csak fakanállal szétnyomunk, felforraljuk.
  4. Elővesszüka hűtőből a a húst, és apró gombócokat formálunk belőle, amelyeket a forró paradicsomszószba dobunk, kb. 5 percig főzzük.
  5. Főtt tésztával (spighe), reszelt sajttal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 12604
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz paradicsomos húsgombócok
Évi néni 1830 recept

Csak egy ötlet volt. A Keresztapában is valami ilyesmit főztek a maffiózók.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...