r
Nosalty Logó

Olasz húsgombóc paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Olasz húsgombóc paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 1040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 4158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    175.3 g

Zsír

  • Összesen
    342.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6531.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1541 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    1480 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1554.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2254 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 4158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    993 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A fenyőmag felét száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a másik felét durvára vágjuk. Ugyanebben a serpenyőben, 80 ml olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, félretesszük.
  2. A ricottát, parmezánt, a citromhéjat, a tojást, az apróra vágott fokhagymát és rozmaringot, a zsemlemorzsát összekeverjük, hozzáadjuk a darált marhahúst, a megfuttatott vöröshagymát és a fenyőmagot. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük és alaposan összeforgatjuk az egészet, fóliával letakarjuk, fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. Míg a húsmassza a hűtőben pihen, elkészítjük a paradicsomszószt: a konzervek tartalmát és a vörösbort egy vastag falú serpenyőbe vagy lábasba öntjük, sóval, borssal ízesítjük, felmelegítjük, és mérsékelt tűzön néhány percig rotyogtatjuk. (Ha nem darabolt a hámozott paradicsom, akkor kicsit szétnoymkodjuk a paradicsomokat.) Melegen tartjuk, míg a húsgombócok elkészülnek.
  4. Fél óra elteltével a masszából (szilvás gombóc nagyságú) golyókat formálunk, egy nagy serpenyőben a maradék olívaolajat felhevítjük, és két-három adagban kisütjük a húsgombócokat. Egy adag sütése körülbelül 14 percet vesz igénybe. A kész gombócokat a meleg paradicsomszószba tesszük, és összemelegítjük vele pár perc alatt. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Receptkönyvben: 304
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 55307
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszország északi részén ettünk először hasonló húsgombócokat, és nagyon megörültem, mikor az egy falat… Olaszország című könyvben találtam ezt a receptet. Nosztalgiáztunk egy vacsora erejéig. Nem szeretném a fasírt népszerűségét aláásni, de: ellenben a fasírttal, ez a húsgombóc közel nem tartalmaz annyi zsemlemorzsát, és a bő napraforgóolajban sütés helyett, kevés olívaolajon történik elkészítése, ráadásul paradicsommal körítve. Kampánybeszéd vége.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...