r
Nosalty Logó

Olasz csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Olasz csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Összesen 821 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Összesen 5738 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Összesen 46 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2125.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1442.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    1569 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 821 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14877.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    2653 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1679 mg
  • Foszfor
    4973 mg
  • Nátrium
    5168 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    796.6 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    302 mg

VÍZ

  • Összesen
    10097.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2482 micro
  • Kolin:
    1739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1015 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    5324 micro
  • β-crypt
    660 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    8911 micro
Összesen 5738 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Elkészítés

Palacsintatészta

  1. A kétféle lisztet, sót egy kancsóba mérjük, hozzáütjük a tojásokat, olajat, és elkeverjük habverővel, hozzáadva egy kis tejet. Mikor csomómentes, sűrű masszát kapunk, akkor a maradék tejjel a kellő sűrűséget beállítjuk. Félretesszük egy fél órát pihenni.
  2. A pihentetett tésztát tapadásmentes palacsintasütőben kisütjük (itt: 26 cm átmérőjű sütőben 9 db palacsinta készült).
  3. A kihűlt palacsintákat munkafelületen egymás mellé fektetjük, úgy, hogy ne maradjon tészta nélküli felület, tehát egymást részben fedve.

Töltelék

  1. Minden zöldséget és a húst is kb. max 1 x 1 cm-es kockákra vágunk.
  2. Az olajon megpirítjuk a póréhagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal, oregánóval, esetleg némi chilivel, és közepes tűzön pirítjuk. Ha már színt kapott, jöhet a paprika és a hús, legvégül pedig a cukkini. Nem kell teljesen puhára párolni, maradjanak a zöldségek kissé roppanósak, kocka alakúak.
  3. A tésztát megszórjuk reszelt sajttal, megtöltjük, a töltelékre ismét reszelt sajt jön (ez lesz majd a "ragasztó"). Széleit bekenjük felvert tojással, és visszahatjuk, hogy egyenes szélt kapjunk, majd szorosan feltekerjük.
  4. 3 cm-es korongokat vágunk le a tekercsből, és a vágott oldalával lefele fordítva, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (14 db lett). Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 200 fokos sütőben hőlégkeverésen 15-20 perc alatt megsütjük.

Szósz

  1. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a paradicsomot, fűszereket, sót, cukrot, és felforraljuk. Végül a balzsamecettel is összerottyantjuk.
  2. Botmixerrel pürésítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 859
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz csiga
Évi néni 1830 recept

A minap láttam egy TV-s műsorban, azonnal tudtam, hogy hamarosan elkészítem.

Hozzávalók

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...