r
Nosalty Logó

Olasz bazsalikomos paradicsomleves SPAR konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
SPAR
Olasz bazsalikomos paradicsomleves SPAR konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1622 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    3358 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    3987 micro
Összesen 406 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8820.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    1207 mg
  • Nátrium
    5893 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1867.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    592 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1297 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    13431 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69476 micro
  • Lut-zea
    15947 micro
Összesen 1622 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2953 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

  1. Az olívaolajat egy nagyobb edényben felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, és néhány percig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a félkarikára vágott sárgarépát, fehérrépát, cukkinit, és beletesszük a fűszereket és egy csipet sót is, majd 10 percig sűrűn kevergetve pirítjuk, amíg kissé meg nem puhulnak a zöldségek.
  2. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és 10 percig főzzük. Ezután beletesszük a lecsepegtetett babot, valamint a tésztát, és további 10 percig főzzük.
  3. A legvégén hozzákeverjük a spenótot, és friss bazsalikommal, reszelt sajttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13467
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes, olasz paradicsomleves, ami olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...