Nyúlcomb irdalt burgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Nyúlcomb fűszeresen sütve
-
250g nyúlcomb340 kcal
-
25g fokhagyma34 kcal
-
50g tokaszalonna328 kcal
-
8g kakukkfű8 kcal
-
8g só0 kcal
-
5g bazsalikom1 kcal
-
3g bors6 kcal
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
13g kókuszzsír112 kcal
Irdalt burgonya
-
375g rózsaburgonya217 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
1g szegfűbors0 kcal
-
3g chiliolaj22 kcal
-
0g só0 kcal
Tavaszi friss saláta
-
50g salátakeverék7 kcal
-
32g retek5 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1332
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Nyúlcomb fűszeresen sütve
-
1000g nyúlcomb1360 kcal
-
100g fokhagyma134 kcal
-
200g tokaszalonna1310 kcal
-
30g kakukkfű30 kcal
-
30g só0 kcal
-
20g bazsalikom5 kcal
-
10g bors25 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
50g kókuszzsír446 kcal
Irdalt burgonya
-
1500g rózsaburgonya866 kcal
-
20g kakukkfű20 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
5g szegfűbors0 kcal
-
10g chiliolaj88 kcal
-
0g só0 kcal
Tavaszi friss saláta
-
200g salátakeverék26 kcal
-
128g retek18 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
5313
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Nyúlcomb fűszeresen sütve
-
26.4g nyúlcomb36 kcal
-
2.6g fokhagyma4 kcal
-
5.3g tokaszalonna35 kcal
-
0.8g kakukkfű1 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
-
0.3g bors1 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
5.3g fehérbor4 kcal
-
1.3g kókuszzsír12 kcal
Irdalt burgonya
-
39.5g rózsaburgonya23 kcal
-
0.5g kakukkfű1 kcal
-
0.3g bazsalikom0 kcal
-
0.1g szegfűbors0 kcal
-
0.3g chiliolaj2 kcal
-
0g só0 kcal
Tavaszi friss saláta
-
5.3g salátakeverék1 kcal
-
3.4g retek0 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.1g fehér balzsamecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
141
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63 g
Zsír
-
Összesen 85.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4372.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 834 mg
-
Nátrium 3063 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 603.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1599 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1081 micro
Összesen
1332
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 252.1 g
Zsír
-
Összesen 342.9 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 151 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17489 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 896 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 668 mg
-
Foszfor 3335 mg
-
Nátrium 12252 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 2415.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 539 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 73 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 385 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 424 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 509 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6395 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 4325 micro
Összesen
5313
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Nyúlcomb fűszeresen sütve
-
10 dkg fokhagyma
-
20 dkg tokaszalonna
-
3 dkg kakukkfű
-
3 dkg só
-
2 dkg bazsalikom
-
1 dkg bors
-
15 dkg vöröshagyma
-
2 dl fehérbor
-
5 dkg kókuszzsír
Irdalt burgonya
-
1.5 kg rózsaburgonya
-
2 dkg kakukkfű
-
1 dkg bazsalikom
-
5 g szegfűbors
-
10 ml chiliolaj
-
só ízlés szerint
Tavaszi friss saláta
-
20 dkg salátakeverék
-
1 dl olívaolaj
-
citrombors ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 ml fehér balzsamecet
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Nyúlcomb fűszeresen sütve
- A nyúlcombokat fokhagymával megtűzdeljük.
- A fűszereket összekeverjük sóval, és a combokat bedörzsöljük vele. A vöröshagymát cikkekre vágjuk.
- Tepsibe rakjuk a combokat, hagymát, fehérbort és a kókuszzsírt aláöntjük, szalonnával beborítjuk. Alufóliával betakarjuk a tepsit, és 150 fokon, 50 percig sütjük.
- 50 perc után a fóliát leszedjük, meglocsoljuk a hússzafttal a combokat, és még 20 percig sütjük 180 fokon, addig amíg vajpuha nem lesz. Húsvillával ellenőrizzük a puhaságát.
Irdalt burgonya
- A burgonyából azonos, öklömnyi darabokat válasszunk.
- Pucoljuk meg, és fél cm-ként vágjuk be 3/4-ig a burgonyákat, így beirdaljuk.
- A fűszereket az olajjal keverjük el. A burgonyákat kenjük be a fűszeres olajjal, a beirdalt szeletek közé is kenjük be.
- A 180 fokon, 20 perc alatt süsük meg. A nyúllal egy időben célszerű sütni.
Tavaszi friss saláta
- A salátakeverékbe keverjük bele a hajszálvékonyra vágott hónapos retket.
- Az olajba keverjük bele a fűszereket és a citrom levét.
- Keverjük össze a salátával a dresszinget.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x22x6
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4533
- Feltöltés dátuma: 2016. március 27.
Ajánló
Tavaszra, húsvétra, grill partyra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Friedrich Antal
76 recept
Kedvenc ételem a nyúl, tűzdelve, sütve fűszeresen.