Nyári saláta tonhalas öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
83g fejessaláta8 kcal
-
25g retek4 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
88g kígyóuborka13 kcal
-
38g tv-paprika6 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
40g tonhalkonzerv79 kcal
Összesen
267
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
330g fejessaláta32 kcal
-
100g retek14 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
350g kígyóuborka51 kcal
-
150g tv-paprika25 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
50g kapribogyó12 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
14g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
160g tonhalkonzerv317 kcal
Összesen
1062
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14.9g fejessaláta1 kcal
-
4.5g retek1 kcal
-
13.5g paradicsom2 kcal
-
15.8g kígyóuborka2 kcal
-
6.8g tv-paprika1 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
2.3g kapribogyó1 kcal
-
20.7g újhagyma4 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
9g tejföl18 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
7.2g tonhalkonzerv14 kcal
Összesen
47
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2461.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 1895 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 414.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 434 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 2659 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 2383 micro
Összesen
267
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9846.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 725 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1075 mg
-
Nátrium 7581 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1658.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1187 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 430 micro
-
K vitamin: 1736 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 567 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 366 micro
-
β-karotin 10636 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 9532 micro
Összesen
1062
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 479 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 348 micro
-
Lut-zea 429 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
-
5 db retek
-
30 dkg paradicsom
-
35 dkg kígyóuborka
-
15 dkg tv-paprika
-
1 csokor petrezselyem
-
1 citromból nyert citromlé
-
20 dkg tejföl
-
1 kk fekete bors
-
2 tk só
-
1 ek cukor
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
- A fejes salátát összetépkedjük, és egy mély salátástálba tesszük.
- A kígyóuborkát, a paradicsomot, a paprikát, a retket feldaraboljuk, és a salátához tesszük.
- A kapribogyót leszűrjük, és ezt is a salátástálba rakjuk.
- A hagymákat karikára vágjuk, és ez is mehet a salátához.
- Az öntethez a petrezselymet apróra vágjuk.
- Egy tálkába tesszük a felaprított petrezselyemzöldet, hozzátesszük a tejfölt, mustárt, a kicsavart citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, édesítjük.
- A tonhalat kiskanállal apró darabokra szedve az olajjal együtt az öntetbe tesszük. Elkeverjük. Ha kell, utána ízesítünk.
- Az öntetet ráöntjük a salátára, és összeforgatjuk.
- Így tálaljuk, ezt a friss, könnyű nyári salátát.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4601
- Feltöltés dátuma: 2013. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ma ebédre egy könnyű, frissítő ebédre vágytam. Kaptam egyik ismerősömtől egy csomó gyenge salátát és újhagymát. Így elkészítettem ezt a vitaminbombát ezeknek a friss, zsenge zöldségek felhasználásával.