r
Nosalty Logó

Nyári Buddha Bowl

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Nyári Buddha Bowl
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Saláta

Szósz a spárgához

Sült zöldségek

Szósz

Tofu

Köles

Összesen 936 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Saláta

Szósz a spárgához

Sült zöldségek

Szósz

Tofu

Köles

Összesen 2800 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Saláta

Szósz a spárgához

Sült zöldségek

Szósz

Tofu

Köles

Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3587.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    4526 micro
  • β-crypt
    746 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2814 micro
Összesen 936 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10761.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    3788 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1078 mg
  • Foszfor
    3933 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2977.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    702 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1091 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    13577 micro
  • β-crypt
    2239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8441 micro
Összesen 2800 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Saláta

Szósz a spárgához

Sült zöldségek

Szósz

Tofu

Köles

Elkészítés

Saláta

  1. A spárgát megmossuk, hámozóval megtisztítjuk és ferdén vágva vékonyan felszeleteljük. A zellert szintén megmossuk és körülbelül 1 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A kesudiót durvára összevágjuk, majd a kész saláta tetejére tesszük.
  3. A buddha tál alját fejenként 4-4 levél megmosott, vékonyra vágott fejes salátával béleljük ki.

Szósz a spárgához

  1. A szósz hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd meglocsoljuk vele a spárgás, zelleres keveréket.

Sült zöldségek

  1. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 200 C fokra. A zellert meghámozzuk, megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk.
  2. A kukoricát megtisztítjuk, ujjnyi-kétujjnyi vastagon felkarikázzuk , majd megforgatjuk a chilis olívaolajban és mehet a tepsire.
  3. A paprikákat kicsumázzuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magokat.
  4. A fokhagymát, úgy ahogy van megmossuk, függőlegesen félbevágjuk és mehet is gerezdekkel felfelé a tepsire. A paprikákat és a zellerkockákat is a tepsire rakjuk, majd mehet a sütőbe 10 percre 200 C fokon.
  5. Ha letelt az idő átállítjuk a sütőt grill funkcióra és további 10 percig sütjük.

Szósz

  1. A korábban meggrillezett fokhagymát kivesszük a héjából. Az egyik felét villával széttörjük, majd a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. A másik felét a szósz tetejére tesszük.

Tofu

  1. Mindehhez pedig 2 csomag tofut felkockázunk és kevés szezámolajon, pár keverés mellett 5-6 perc alatt megpirítjuk.

Köles

  1. 1 rész kölest, 6 rész vízzel felteszünk főni, majd hozzáadunk egy kevés sót. 10-15 percig főzzük, majd szűrjük le.
  2. A diót vágjuk apróra, majd egy serpenyőben pár perc alatt enyhén pirítsuk meg. Ezután keverjük össze a kész kölessel.
  3. Ha mindezzel készen vagyunk csak össze kell állítani a tálat és kész is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5574
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 16.

Ajánló

Tökéletes harmónia a szezámolajon sült tofu , a grillezett zöldségek ,a pirított diós köles, a friss zelleres spárgasaláta, a kurkumás öntet és a grillezett fokhagymás szósz között.

Receptkategóriák

Nyári Buddha Bowl
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Saláta

Szósz a spárgához

Sült zöldségek

Szósz

Tofu

Köles

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...