Nyári Buddha Bowl
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
Saláta
-
233g zöldspárga33 kcal
-
433g zeller157 kcal
-
13g kesudió74 kcal
-
110g fejessaláta11 kcal
Szósz a spárgához
Sült zöldségek
-
180g csöves kukorica77 kcal
-
160g kápia paprika34 kcal
-
173g zeller63 kcal
-
20g fokhagyma27 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g chili0 kcal
Szósz
-
27g növényi tejföl37 kcal
-
5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tofu
-
133g tofu192 kcal
Köles
Összesen
936
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
Saláta
-
700g zöldspárga98 kcal
-
1300g zeller470 kcal
-
40g kesudió221 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
Szósz a spárgához
Sült zöldségek
-
540g csöves kukorica232 kcal
-
480g kápia paprika102 kcal
-
520g zeller188 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g chili0 kcal
Szósz
-
80g növényi tejföl110 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tofu
-
400g tofu576 kcal
Köles
Összesen
2800
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
Saláta
-
15.2g zöldspárga2 kcal
-
28.2g zeller10 kcal
-
0.9g kesudió5 kcal
-
7.2g fejessaláta1 kcal
Szósz a spárgához
Sült zöldségek
-
11.7g csöves kukorica5 kcal
-
10.4g kápia paprika2 kcal
-
11.3g zeller4 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0g chili0 kcal
Szósz
-
1.7g növényi tejföl2 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tofu
-
8.7g tofu12 kcal
Köles
Összesen
61
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.4 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3587.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 1263 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 359 mg
-
Foszfor 1311 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 992.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 234 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 380 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 4526 micro
-
β-crypt 746 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2814 micro
Összesen
936
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 148.3 g
Zsír
-
Összesen 110.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10761.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 3788 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 1078 mg
-
Foszfor 3933 mg
-
Nátrium 1760 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 2977.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1234 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 702 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1091 micro
-
Kolin: 347 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 166 micro
-
β-karotin 13577 micro
-
β-crypt 2239 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8441 micro
Összesen
2800
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 294 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
Saláta
-
10 db zöldspárga
-
40 g kesudió
-
1 közepes db fejessaláta
Szósz a spárgához
Sült zöldségek
-
2 db csöves kukorica
-
4 db kápia paprika
-
2 db zeller
-
1 fej fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
chili ízlés szerint
Szósz
-
4 ek növényi tejföl
-
2 ek víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Tofu
-
400 g tofu
Köles
Elkészítés
Saláta
- A spárgát megmossuk, hámozóval megtisztítjuk és ferdén vágva vékonyan felszeleteljük. A zellert szintén megmossuk és körülbelül 1 cm-es darabokra vágjuk.
- A kesudiót durvára összevágjuk, majd a kész saláta tetejére tesszük.
- A buddha tál alját fejenként 4-4 levél megmosott, vékonyra vágott fejes salátával béleljük ki.
Szósz a spárgához
- A szósz hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd meglocsoljuk vele a spárgás, zelleres keveréket.
Sült zöldségek
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 200 C fokra. A zellert meghámozzuk, megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk.
- A kukoricát megtisztítjuk, ujjnyi-kétujjnyi vastagon felkarikázzuk , majd megforgatjuk a chilis olívaolajban és mehet a tepsire.
- A paprikákat kicsumázzuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magokat.
- A fokhagymát, úgy ahogy van megmossuk, függőlegesen félbevágjuk és mehet is gerezdekkel felfelé a tepsire. A paprikákat és a zellerkockákat is a tepsire rakjuk, majd mehet a sütőbe 10 percre 200 C fokon.
- Ha letelt az idő átállítjuk a sütőt grill funkcióra és további 10 percig sütjük.
Szósz
- A korábban meggrillezett fokhagymát kivesszük a héjából. Az egyik felét villával széttörjük, majd a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. A másik felét a szósz tetejére tesszük.
Tofu
- Mindehhez pedig 2 csomag tofut felkockázunk és kevés szezámolajon, pár keverés mellett 5-6 perc alatt megpirítjuk.
Köles
- 1 rész kölest, 6 rész vízzel felteszünk főni, majd hozzáadunk egy kevés sót. 10-15 percig főzzük, majd szűrjük le.
- A diót vágjuk apróra, majd egy serpenyőben pár perc alatt enyhén pirítsuk meg. Ezután keverjük össze a kész kölessel.
- Ha mindezzel készen vagyunk csak össze kell állítani a tálat és kész is!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5574
- Feltöltés dátuma: 2021. július 16.
Ajánló
Tökéletes harmónia a szezámolajon sült tofu , a grillezett zöldségek ,a pirított diós köles, a friss zelleres spárgasaláta, a kurkumás öntet és a grillezett fokhagymás szósz között.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Takács Kriszti
133 recept