r
Nosalty Logó

Nyár végi saláta

Jahin
Nyár végi saláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

A citromos-zsályás dresszinghez

Az aioli burgonyamártáshoz

286
Kalória
4.7g
Fehérje
21.2g
Szénhidrátok
21.7g
Zsír
240g
Víz
108.5g
Koleszterin
3.7g
Rost
6.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

A citromos-zsályás dresszinghez

Az aioli burgonyamártáshoz

Összesen 286 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

A citromos-zsályás dresszinghez

Az aioli burgonyamártáshoz

Összesen 1149 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

A citromos-zsályás dresszinghez

Az aioli burgonyamártáshoz

Összesen 88 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    240 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 286 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    959.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    461 micro
  • β-karotin
    3521 micro
  • β-crypt
    556 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 1149 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    787 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, megvárjuk míg kihűl.
  2. Elkészítjük ezalatt a dresszingeket a megadott hozzávalókból. A citromos-zsályást egyszerűen összekeverjük.
  3. Az aiolihoz a burgonyát összetörjük, hozzátesszük a tojássárgákat, ezzel krémesre keverjük, majd az olajat fokozatosan adagolva keverjük készre, végül ízesítjük, hűtőben tároljuk.
  4. A nyers zöldségeket és a krumplit kockára vágjuk és egy szép üvegtálba rétegezzük.
  5. Tálaláskor az önteteket külön adjuk a salátához.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc

Valamilyen új salátaízre vágytam, amit az öntetek fűszerezésével próbáltam elérni.

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...