r
Nosalty Logó

Nutellás nyuszitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Nutellás nyuszitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 10475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.7 g

Zsír

  • Összesen
    710.6 g
  • Telített zsírsav
    381 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11005.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    2898 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    4520 mg
  • Nátrium
    2605 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    849 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    558 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    1564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3094 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2321 micro
Összesen 10475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Elkészítjük a nutellás tortát téglalap formában.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  3. Hozzáadjuk a vizet, olajat és az átszitált kakaóport. Jól összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Óvatosan összekeverjük.
  5. Sütőpapírt teszünk a forma aljába, és megsütjük. A tésztát 3 lapba vágjuk, az alsó lapra rákenjük a nutellás krém felét. A második lapra rákenjük a tejszínt. Rátesszük a harmadik lapot. Jól lehűtjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A nutellát összeverjük a mascarponéval.
  2. A tejszínt habbá verjük, miközben hozzáadjuk a zselatinfixet.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. Sütőpapírra megrajzoljuk a nyuszi alakját. Kivágjuk a lap segítségével a téglalap formából a nyuszi formát. Felvert tejszínnel bekenjük. Ismét jól lehűtjük.
  2. Felolvasztjuk a csokoládét gőz felett. Sütőpapírra megrajzoljuk a szemeket, füleket, orrot, illetve a bajuszkákat. A csokoládéval átrajzoljuk a vonalakat. Jól lehűtjük.
  3. Apró csillagcsővel, tejszínnel végig díszítjük a tortát. Ráhelyezzük a csokoládé mintákat.
  4. A maradék tejszínt céklalével színezzük, ezzel díszítjük a rózsaszín részeket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 772
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nutellás nyuszitorta
Nyuszikutya 51 recept

Páromat születésnapján leptem meg ezzel a nyuszitortával. Az alapja téglalap alakú nutellás torta, amelynek elkészítését oldalamon megtaláljátok. Annak a kör alakú tortának a mennyiségeit kell másfélszeresére növelni.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...