Nutellás nyuszitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyuszikutya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
6g víz0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
50g nutella270 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
1g zselatinfix2 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
42g habtejszín122 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
2g céklalé1 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
Összesen
874
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
495g tojás623 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
72g víz0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
600g nutella3234 kcal
-
375g mascarpone1515 kcal
-
375g habtejszín1095 kcal
-
15g zselatinfix20 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
20g céklalé7 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Összesen
10475
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
16.1g tojás20 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
19.6g nutella105 kcal
-
12.2g mascarpone49 kcal
-
12.2g habtejszín36 kcal
-
0.5g zselatinfix1 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
16.3g habtejszín48 kcal
-
1.6g étcsokoládé9 kcal
-
0.7g céklalé0 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
Összesen
342
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 917.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 83.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
874
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.7 g
Zsír
-
Összesen 710.6 g
-
Telített zsírsav 381 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 2596 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11005.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 2898 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 644 mg
-
Foszfor 4520 mg
-
Nátrium 2605 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 849 g
-
Cukor 558 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1002.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3145 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 62 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 558 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 402 micro
-
Kolin: 1564 mg
-
Retinol - A vitamin: 3094 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 544 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2321 micro
Összesen
10475
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
9 db tojás
-
18 ek cukor
-
9 evőkanál víz
-
15 púpozott ek finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
6 ek napraforgó olaj
-
6 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók a krémhez
-
60 dkg nutella
-
37.5 dkg mascarpone
-
0.8 csomag zselatinfix
Hozzávalók a díszítéshez
-
500 ml habtejszín
-
5 dkg étcsokoládé
-
2 ek céklalé
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- Elkészítjük a nutellás tortát téglalap formában.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
- Hozzáadjuk a vizet, olajat és az átszitált kakaóport. Jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Óvatosan összekeverjük.
- Sütőpapírt teszünk a forma aljába, és megsütjük. A tésztát 3 lapba vágjuk, az alsó lapra rákenjük a nutellás krém felét. A második lapra rákenjük a tejszínt. Rátesszük a harmadik lapot. Jól lehűtjük.
Hozzávalók a krémhez
- A nutellát összeverjük a mascarponéval.
- A tejszínt habbá verjük, miközben hozzáadjuk a zselatinfixet.
Hozzávalók a díszítéshez
- Sütőpapírra megrajzoljuk a nyuszi alakját. Kivágjuk a lap segítségével a téglalap formából a nyuszi formát. Felvert tejszínnel bekenjük. Ismét jól lehűtjük.
- Felolvasztjuk a csokoládét gőz felett. Sütőpapírra megrajzoljuk a szemeket, füleket, orrot, illetve a bajuszkákat. A csokoládéval átrajzoljuk a vonalakat. Jól lehűtjük.
- Apró csillagcsővel, tejszínnel végig díszítjük a tortát. Ráhelyezzük a csokoládé mintákat.
- A maradék tejszínt céklalével színezzük, ezzel díszítjük a rózsaszín részeket.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 772
- Feltöltés dátuma: 2015. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Nyuszikutya
51 recept
Páromat születésnapján leptem meg ezzel a nyuszitortával. Az alapja téglalap alakú nutellás torta, amelynek elkészítését oldalamon megtaláljátok. Annak a kör alakú tortának a mennyiségeit kell másfélszeresére növelni.