r
Nosalty Logó

Nutellakrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Nutellakrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    264.1 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4289.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.2 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2399 micro
Összesen 5259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Első körben megsütjük a piskótát.
  2. Ehhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, egyenként a tojások sárgáját.
  3. Kanalanként hozzáadjuk (habverővel leglassabb fokozaton, vagy fakanállal óvatosan) a keményítővel elkevert lisztet, majd kikent tepsibe simítjuk.
  4. Készre sütjük, kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
  5. 3 lapba vágjuk.
  6. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet.
  7. A tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet, a tejet alaposan kikeverjük és folyton keverve sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
  8. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a margarint, a kakaóport valamint a mogyorókrémet és habosra keverjük.
  9. A 3 lapba vágott piskótát megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
  10. Díszítjük ízlés szerint (ezen most csokimáz, és tortadara volt, az oldalára pedig darált mogyoró került).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16x23x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 47471
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

Talán némi alkohol még feldobná kicsit a krémet, de a gyerekek miatt ez alapból szóba sem jött. Felnőtteknek készítve jó lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel van egy ikerpárunk is, akik a napokban ünnepelték a szülinapjukat, hirtelen két tortát kellett összedobni. Az egyikük tejallergiás és citromtortát kért, a másikuk bármit ehet, neki a csokitorta a befutó. A piskótát és a krém alapját meg tudtam csinálni egy körben, utána kellett csak ketté osztva pepecselni egy kicsit. Ez nem készíthető tejmentesen, mert a nutella és társai alapból tartalmaznak tejszármazékokat.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...