r
Nosalty Logó

Nutellakrémes torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Nutellakrémes torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

1317
Kalória
23.5g
Fehérje
161.1g
Szénhidrátok
66g
Zsír
74.1g
Víz
498.5g
Koleszterin
9.8g
Rost
106.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    264.1 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4289.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.2 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2399 micro
Összesen 5259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Első körben megsütjük a piskótát.
  2. Ehhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, egyenként a tojások sárgáját.
  3. Kanalanként hozzáadjuk (habverővel leglassabb fokozaton, vagy fakanállal óvatosan) a keményítővel elkevert lisztet, majd kikent tepsibe simítjuk.
  4. Készre sütjük, kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
  5. 3 lapba vágjuk.
  6. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet.
  7. A tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet, a tejet alaposan kikeverjük és folyton keverve sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
  8. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a margarint, a kakaóport valamint a mogyorókrémet és habosra keverjük.
  9. A 3 lapba vágott piskótát megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
  10. Díszítjük ízlés szerint (ezen most csokimáz, és tortadara volt, az oldalára pedig darált mogyoró került).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16x23x5

Mivel van egy ikerpárunk is, akik a napokban ünnepelték a szülinapjukat, hirtelen két tortát kellett összedobni. Az egyikük tejallergiás és citromtortát kért, a másikuk bármit ehet, neki a csokitorta a befutó. A piskótát és a krém alapját meg tudtam csinálni egy körben, utána kellett csak ketté osztva pepecselni egy kicsit. Ez nem készíthető tejmentesen, mert a nutella és társai alapból tartalmaznak tejszármazékokat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!