Nutellakrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
5 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
67 kcal
A krémhez
-
25g tojássárgája81 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
17 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g nutella270 kcal
-
25g margarin179 kcal
A díszítéshez
-
25g csokoládé137 kcal
-
13g törökmogyoró79 kcal
-
14 kcal
Összesen
1317
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
19 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
267 kcal
A krémhez
-
100g tojássárgája322 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
68 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g nutella1078 kcal
-
100g margarin717 kcal
A díszítéshez
-
100g csokoládé546 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
10g csokoládédara55 kcal
Összesen
5259
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
13.1g cukor51 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
4.6g étkezési keményítő17 kcal
A krémhez
-
6.5g tojássárgája21 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
4 kcal
-
13.1g tej7 kcal
-
13.1g nutella71 kcal
-
6.5g margarin47 kcal
A díszítéshez
-
6.5g csokoládé36 kcal
-
3.3g törökmogyoró21 kcal
-
0.7g csokoládédara4 kcal
Összesen
345
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 66 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1072.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.1 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 382 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
1317
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.2 g
Zsír
-
Összesen 264.1 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1994 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4289.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 909 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 585 mg
-
Foszfor 1921 mg
-
Nátrium 620 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 644.2 g
-
Cukor 427 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 296.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1592 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 416 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 1595 mg
-
Retinol - A vitamin: 1526 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 740 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2399 micro
Összesen
5259
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
20 dkg cukor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
2 ek víz
-
1 csipet só
-
10 dkg finomliszt
-
7 dkg étkezési keményítő
A krémhez
-
5 db tojássárgája
-
5 ek cukor
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 dl tej
-
20 dkg nutella
-
10 dkg margarin
A díszítéshez
-
10 dkg csokoládé
-
5 dkg törökmogyoró
-
1 ek csokoládédara
Elkészítés
A piskótához
- Első körben megsütjük a piskótát.
- Ehhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, egyenként a tojások sárgáját.
- Kanalanként hozzáadjuk (habverővel leglassabb fokozaton, vagy fakanállal óvatosan) a keményítővel elkevert lisztet, majd kikent tepsibe simítjuk.
- Készre sütjük, kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
- 3 lapba vágjuk.
- Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet.
- A tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet, a tejet alaposan kikeverjük és folyton keverve sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
- Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a margarint, a kakaóport valamint a mogyorókrémet és habosra keverjük.
- A 3 lapba vágott piskótát megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
- Díszítjük ízlés szerint (ezen most csokimáz, és tortadara volt, az oldalára pedig darált mogyoró került).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 16x23x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 47471
- Feltöltés dátuma: 2011. június 28.
Ajánló
Talán némi alkohol még feldobná kicsit a krémet, de a gyerekek miatt ez alapból szóba sem jött. Felnőtteknek készítve jó lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Nosalty
1509 recept
Mivel van egy ikerpárunk is, akik a napokban ünnepelték a szülinapjukat, hirtelen két tortát kellett összedobni. Az egyikük tejallergiás és citromtortát kért, a másikuk bármit ehet, neki a csokitorta a befutó. A piskótát és a krém alapját meg tudtam csinálni egy körben, utána kellett csak ketté osztva pepecselni egy kicsit. Ez nem készíthető tejmentesen, mert a nutella és társai alapból tartalmaznak tejszármazékokat.