Nutellakrémes fánk Horandrától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Horandra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
A fánkhoz
-
120g finomliszt437 kcal
-
7g élesztő7 kcal
-
70g tej39 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
10g rum23 kcal
-
16g tojássárgája52 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
14g margarin100 kcal
A nutellakrémhez
-
100g habtejszín292 kcal
-
40g csokoládé218 kcal
-
40g nutella216 kcal
A sütéshez
-
102g napraforgó olaj902 kcal
Összesen
2318
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
A fánkhoz
-
600g finomliszt2184 kcal
-
35g élesztő37 kcal
-
350g tej196 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
50g rum116 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
4g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
70g margarin502 kcal
A nutellakrémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
200g nutella1078 kcal
A sütéshez
-
510g napraforgó olaj4508 kcal
Összesen
11589
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
A fánkhoz
-
22.7g finomliszt83 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
13.2g tej7 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
1.9g rum4 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2.6g margarin19 kcal
A nutellakrémhez
-
18.9g habtejszín55 kcal
-
7.6g csokoládé41 kcal
-
7.6g nutella41 kcal
A sütéshez
-
19.3g napraforgó olaj170 kcal
Összesen
437
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 175.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1283.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.9 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 101.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 456 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 441 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
2318
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 119.7 g
Zsír
-
Összesen 877.9 g
-
Telített zsírsav 280 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 338 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 215 g
-
Koleszterin 1439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6417.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 1283 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 608 mg
-
Foszfor 2105 mg
-
Nátrium 2089 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 784.4 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 508.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2279 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 234 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 289 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 597 micro
-
Kolin: 858 mg
-
Retinol - A vitamin: 2204 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 852 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1066 micro
Összesen
11589
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
437
kcal
Hozzávalók
A fánkhoz
-
60 dkg finomliszt
-
3.5 dkg élesztő
-
4 ek cukor
-
0.5 dl rum
-
4 db tojássárgája
-
1 kávéskanál só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
7 dkg margarin
A nutellakrémhez
-
5 dl habtejszín
-
20 dkg csokoládé
-
20 dkg nutella
A sütéshez
-
6 dl napraforgó olaj (attól függ, hogy mekkora edényben sütjük, én hármasával sütöttem egy kisebb edényben, így elég volt az olaj)
Elkészítés
A fánkhoz
- Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 4 evőkanálnyi lisztet és 1 kiskanálnyi cukrot, így tulajdonképpen kovászt készítünk. Meleg helyre tesszük lefedve, és 15 percig hagyjuk.
- A rumot kissé meglangyosítjuk a maradék cukorral, kiskanállal kevergetve feloldjuk a rumban a cukrot.
- Összedolgozzuk a többi lisztet (60 dkg-4 evőkanál), a tojássárgákat, a kovászt, sót, reszelt citromhéjat és a cukros rumot, először fakanállal keverjük, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet (2,5 dl), majd apránként hozzáadjuk az olvasztott margarint is. 6-8 percig dagasztjuk, míg hólyagos, lágy tésztát kapunk. Konyharuhával letakarva, langyos helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt a tészta, enyhén beolajozott gyúródeszkára borítjuk, másfél ujjnyira kinyújtjuk, majd 8 cm átmérőjű, olajba mártott fánkszaggatóval kiszúrjuk (én bögrét használok, mert nincs fánkszaggatóm, de így is jó). Langyos helyen még 25-30 percig kelesztjük.
- Az egyik oldalukat kicsit az ujjunkkal benyomjuk, ez kerül majd az olajban alulra. Lefedett edényben, bő olajban mindkét oldalukat 1,5 percig sütjük, majd lecsepegtetjük, hogy ne legyen olajos!
A nutellakrémhez
- A tejszínt a csokoládéval (lehet tej- vagy étcsoki is, én tejcsokival csináltam) feltesszük főzni. Addig melegítjük, míg elolvad a csoki, majd kihűtjük. Ha hűtőben van 1-2 óráig, az jót tesz neki. Ha már jól kihűlt, felverjük robotgéppel a csokis tejszínt, majd fokozatosan hozzáadjuk a nutellát (én előtte kicsit mikróba teszem).
- Megvárjuk, míg kicsit kihűl a fánk. (Én ezután a habzsák csillagcsőrös fejével alulról lyukat fúrok bele és oldalra is, vigyázva, hogy a teteje ne lyukadjon ki! Habzsákkal vagy kiskanállal óvatosan megtöltöm, a tetejére is nyomhatok krémet, vagy megszórhatom porcukorral!)
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4772
- Feltöltés dátuma: 2014. január 14.
Ajánló
Zöldségleves mellé nagyon finom második fogásnak is, ha szeretjük, tehetünk a krémbe fahéjat vagy rumaromát is! 20-21 darab lesz belőle!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Horandra
42 recept
Fánkot készítettem ebédre, és a lekvár helyett gondoltam, feldobom valamivel. Volt itthon tejszín is, nutella is, így készítettem bele egy könnyű krémet! Nagyon finom!