r
Nosalty Logó

Nigella Lawson gyümölcskenyere kicsit másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
henys
Nigella Lawson gyümölcskenyere kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1749 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 6994 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1319 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 1749 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    234.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5003.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    1993 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1247 g
  • Cukor
    931 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    921.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    5275 micro
  • β-crypt
    780 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1986 micro
Összesen 6994 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb edénybe belerakjuk a gyümölcsöket, a vajat, a cukrot, a mézet, a likőrt vagy a 100 ml vízhez kevert mandula-rumaroma keveréket, a narancsok levét (és reszelt héját), a csokit és a kakaóport. Alágyújtunk, és megolvasztjuk.
  2. Mikor összeolvadtak, levesszük a tűzről, kevergetjük egy kicsit, hogy hűljön, majd beleöntjük a felvert tojásokat, és gyorsan elkeverjük.
  3. A száraz összetevőket egy tálban kimérjük, alaposan elkeverjük, majd a folyékony összetevőkhöz öntjük, és jól összekeverjük.
  4. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd előmelegített sütőbe rakjuk.Tűpróbával megbizonyosodhatunk róla, hogy megsült-e. (Nekem 1 óra 20 perc alatt lett kész.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28 cm
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 16154
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 05.

Ajánló

A legjobb reggelre meleg kávéval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A TV-ben láttam, mikor Nigella megcsinálta. Gondoltam, ez nagyon egyszerű, és vadásztam a receptjét, majd meg is találtam. Csak akkor mertem gondolni, hogy felteszem, amikor már én is kipróbáltam. Tényleg nagyon egyszerű, de nem olcsó a gyümik miatt. A likőr helyett használtam a mandula-rumaroma keveréket, és én nem tudtam darálni mandulát, így picivel több lisztet tettem  bele. Fenséges és kiadós. Nem lesz fujtós, nagyon sokáig eláll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...