r
Nosalty Logó

Nektarinos piskóta mogyoróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Nektarinos piskóta mogyoróval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    169.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3658.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.7 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    400 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1310 micro
Összesen 3558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felöntjük a tejjel és az olajjal.
  2. A lisztben alaposan elkeverjük a sütőport, a sót és a vanília ízesítésű cukrot.
  3. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét.
  4. Kis adagokban a tojássárgás masszához keverjük a sütőporos, vaníliás lisztet, majd ezt követően hozzáadjuk a citromnak a reszelt héját, és a fél citromnak a levét, végül óvatosan belekeverjük a tojások habját.
  5. Egy kapcsos tortaformát tapétázzunk ki sütőpapírral, melybe helyezzünk tetszés szerint nektarin szeleteket, a szeletek közé szórjunk mogyorót, majd csurgassuk rá a masszát.
  6. Közepesen előmelegített sütőben megsütjük. (Érdemes tűpróbával ellenőrizni.)
  7. Miután langyosra hűlt, kiborítjuk süteményünket és megfordítjuk úgy, hogy a nektarinos része kerüljön felfelé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4217
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nektarinos piskóta mogyoróval
Csutak Enikő 82 recept

Tekintettel arra, hogy húsvét közeledtén alkottam ezt a süteményt, legtöbbször csak hasonló alkalmak adtán jut eszembe, hogy elkészítsem, de a nektarin által sugallt üdesége miatt bármikor szívesen fogyasztandó sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...