Nektarinos-áfonyás pite vaníliakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
Gluténmentes pitetészta
-
25g zabpehely95 kcal
-
17g rizsliszt61 kcal
-
8g dió55 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
2g édesítőszer0 kcal
Vaníliakrém
-
29 kcal
-
67g tej37 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
13 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Gyümölcsös rész
Összesen
632
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
Gluténmentes pitetészta
-
150g zabpehely569 kcal
-
100g rizsliszt366 kcal
-
50g dió327 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
10g édesítőszer0 kcal
Vaníliakrém
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
Gyümölcsös rész
-
100g áfonya57 kcal
-
250g nektarin100 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
75g méz228 kcal
Összesen
3788
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
Gluténmentes pitetészta
-
9.7g zabpehely37 kcal
-
6.5g rizsliszt24 kcal
-
3.2g dió21 kcal
-
9.7g vaj70 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
0.6g édesítőszer0 kcal
Vaníliakrém
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
25.9g tej14 kcal
-
1.9g cukor8 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
Gyümölcsös rész
-
6.5g áfonya4 kcal
-
16.2g nektarin6 kcal
-
0.6g vaníliás cukor3 kcal
-
4.9g méz15 kcal
Összesen
246
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
632
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 220.9 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 489 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2596.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 758 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 1094 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.4 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 449.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1487 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 1418 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 706 micro
-
β-crypt 223 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 650 micro
Összesen
3788
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
Gluténmentes pitetészta
-
10 dkg rizsliszt
-
5 dkg dió
-
15 dkg vaj
-
1 tk vaníliaaroma
-
10 g édesítőszer
Vaníliakrém
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
3 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl habtejszín
Gyümölcsös rész
-
10 dkg áfonya
-
2 db nektarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek méz
Elkészítés
Gluténmentes pitetészta
- A zabpelyhet kávédarálóval vagy aprítógéppel daráljuk meg, hogy lisztes állaga legyen.
- A lisztté őrölt zabpehelyhez adjuk hozzá a rizslisztet, az édesítőszert, majd keverjük alaposan össze.
- Ezután adjuk hozzá a vaníliaaromát, a felkockázott hideg vajat, és először morzsoljuk össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Ha száraznak találnánk akkor egy picike vizet öntsünk hozzá.)
- Az összegyúrt pitetésztát ezután tenyérrel lapogassuk bele egy teflon piteformába, majd villával szurkáljuk meg az alját. (Amennyiben nem teflonos a piteforma, akkor enyhén vajazzuk ki, nehogy beleragadjon a tészta)
- Helyezzük be a tésztát előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép világos színűre. (Légkeverésnél 170 fokon, 25 percig süssük)
- A sütőből kivéve a piteformában hagyjuk a tésztát kihűlni, majd emeljük át egy tálcára, és töltsük meg a vaníliakrémmel és a gyümölcsökkel.
Vaníliakrém
- A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot.
- Ezután állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hűtsük ki teljesen. (Kevergetve hűtsük ki, így szép sima lesz a krém.)
- A cukrászhabot verjük fel kemény habbá, majd apránként egy kézi habverővel keverjük hozzá a kihűlt pudinghoz. (Mindenképpen apránként keverjük, és figyeljünk nehogy túl lágy legyen a krém.)
- A teljesen kihűlt pitetésztára egyenletesen kanalazzuk rá a vaníliakrémet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
Gyümölcsös rész
- A gyümölcsöket alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd a nektarint vágjuk fel cikkekre.
- Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral, csorgassuk rá a mézet, óvatosan keverjük össze, és hagyjuk legalább egy órát állni, majd tegyük egy szűrőbe hogy a leve lecsepegjen. (Közben többször keverjük át óvatosan, vigyázva hogy a gyümölcsök ne törjenek.)
- Vegyük ki a hűtőből a vaníliakrémmel megtöltött tésztát, ízlés szerint pakoljuk rá az alaposan lecsepegtetett nektarint és áfonyát, majd tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 253
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept