r
Nosalty Logó

Nektarinos-áfonyás pite vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Nektarinos-áfonyás pite vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Gluténmentes pitetészta

Vaníliakrém

Gyümölcsös rész

Összesen 632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Gluténmentes pitetészta

Vaníliakrém

Gyümölcsös rész

Összesen 3788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Gluténmentes pitetészta

Vaníliakrém

Gyümölcsös rész

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    220.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2596.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 3788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Gluténmentes pitetészta

Vaníliakrém

Gyümölcsös rész

Elkészítés

Gluténmentes pitetészta

  1. A zabpelyhet kávédarálóval vagy aprítógéppel daráljuk meg, hogy lisztes állaga legyen.
  2. A lisztté őrölt zabpehelyhez adjuk hozzá a rizslisztet, az édesítőszert, majd keverjük alaposan össze.
  3. Ezután adjuk hozzá a vaníliaaromát, a felkockázott hideg vajat, és először morzsoljuk össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Ha száraznak találnánk akkor egy picike vizet öntsünk hozzá.)
  4. Az összegyúrt pitetésztát ezután tenyérrel lapogassuk bele egy teflon piteformába, majd villával szurkáljuk meg az alját. (Amennyiben nem teflonos a piteforma, akkor enyhén vajazzuk ki, nehogy beleragadjon a tészta)
  5. Helyezzük be a tésztát előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép világos színűre. (Légkeverésnél 170 fokon, 25 percig süssük)
  6. A sütőből kivéve a piteformában hagyjuk a tésztát kihűlni, majd emeljük át egy tálcára, és töltsük meg a vaníliakrémmel és a gyümölcsökkel.

Vaníliakrém

  1. A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot.
  2. Ezután állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hűtsük ki teljesen. (Kevergetve hűtsük ki, így szép sima lesz a krém.)
  3. A cukrászhabot verjük fel kemény habbá, majd apránként egy kézi habverővel keverjük hozzá a kihűlt pudinghoz. (Mindenképpen apránként keverjük, és figyeljünk nehogy túl lágy legyen a krém.)
  4. A teljesen kihűlt pitetésztára egyenletesen kanalazzuk rá a vaníliakrémet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

Gyümölcsös rész

  1. A gyümölcsöket alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd a nektarint vágjuk fel cikkekre.
  2. Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral, csorgassuk rá a mézet, óvatosan keverjük össze, és hagyjuk legalább egy órát állni, majd tegyük egy szűrőbe hogy a leve lecsepegjen. (Közben többször keverjük át óvatosan, vigyázva hogy a gyümölcsök ne törjenek.)
  3. Vegyük ki a hűtőből a vaníliakrémmel megtöltött tésztát, ízlés szerint pakoljuk rá az alaposan lecsepegtetett nektarint és áfonyát, majd tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 253
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Gluténmentes pitetészta

Vaníliakrém

Gyümölcsös rész

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...