r
Nosalty Logó

Nektarinos-áfonyás pite vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Nektarinos-áfonyás pite vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Gluténmentes pitetészta

Vaníliakrém

Gyümölcsös rész

Összesen 632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Gluténmentes pitetészta

Vaníliakrém

Gyümölcsös rész

Összesen 3788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Gluténmentes pitetészta

Vaníliakrém

Gyümölcsös rész

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    220.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2596.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 3788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Gluténmentes pitetészta

Vaníliakrém

Gyümölcsös rész

Elkészítés

Gluténmentes pitetészta

  1. A zabpelyhet kávédarálóval vagy aprítógéppel daráljuk meg, hogy lisztes állaga legyen.
  2. A lisztté őrölt zabpehelyhez adjuk hozzá a rizslisztet, az édesítőszert, majd keverjük alaposan össze.
  3. Ezután adjuk hozzá a vaníliaaromát, a felkockázott hideg vajat, és először morzsoljuk össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Ha száraznak találnánk akkor egy picike vizet öntsünk hozzá.)
  4. Az összegyúrt pitetésztát ezután tenyérrel lapogassuk bele egy teflon piteformába, majd villával szurkáljuk meg az alját. (Amennyiben nem teflonos a piteforma, akkor enyhén vajazzuk ki, nehogy beleragadjon a tészta)
  5. Helyezzük be a tésztát előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép világos színűre. (Légkeverésnél 170 fokon, 25 percig süssük)
  6. A sütőből kivéve a piteformában hagyjuk a tésztát kihűlni, majd emeljük át egy tálcára, és töltsük meg a vaníliakrémmel és a gyümölcsökkel.

Vaníliakrém

  1. A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot.
  2. Ezután állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hűtsük ki teljesen. (Kevergetve hűtsük ki, így szép sima lesz a krém.)
  3. A cukrászhabot verjük fel kemény habbá, majd apránként egy kézi habverővel keverjük hozzá a kihűlt pudinghoz. (Mindenképpen apránként keverjük, és figyeljünk nehogy túl lágy legyen a krém.)
  4. A teljesen kihűlt pitetésztára egyenletesen kanalazzuk rá a vaníliakrémet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

Gyümölcsös rész

  1. A gyümölcsöket alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd a nektarint vágjuk fel cikkekre.
  2. Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral, csorgassuk rá a mézet, óvatosan keverjük össze, és hagyjuk legalább egy órát állni, majd tegyük egy szűrőbe hogy a leve lecsepegjen. (Közben többször keverjük át óvatosan, vigyázva hogy a gyümölcsök ne törjenek.)
  3. Vegyük ki a hűtőből a vaníliakrémmel megtöltött tésztát, ízlés szerint pakoljuk rá az alaposan lecsepegtetett nektarint és áfonyát, majd tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 252
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Gluténmentes pitetészta

Vaníliakrém

Gyümölcsös rész

Címlapról ajánljuk

További cikkek