- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
63g rizs224 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5g mogyoróolaj44 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
13g kesudió69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
8g hoisin-szósz18 kcal
-
0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
20g mogyoróolaj177 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
50g kesudió277 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
-
32g hoisin-szósz70 kcal
-
0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
37.3g csirkemellfilé45 kcal
-
18.6g rizs67 kcal
-
11.2g gomba2 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
7.5g póréhagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1.5g mogyoróolaj13 kcal
-
7.5g paprika1 kcal
-
3.7g kesudió21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
2.4g hoisin-szósz5 kcal
-
0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1407.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 192.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.4 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5631.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 1856 mg
-
Nátrium 3008 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 771.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 726 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 613 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1146 micro
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Hozzávalók
-
500 g csirkemellfilé
-
150 g gomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 db póréhagyma
-
5 dkg kesudió
-
só ízlés szerint
-
4 ek szójaszósz
-
2 teáskanál curry por
-
kurkuma ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkét a jobb ízhatás kedvéért érdemes egy fél órára bepácolni. Sóból, borsból, szójaszószból (Hoisin szószból) olajból, sambal oelek-ből, curryből és kurkumából pácot készítünk. Felcsíkozzuk/ felkockázzuk a csirkehúst, majd hozzáadjuk és jól összekeverjük, hogy a pác mindenütt fedje. Hagyjuk legalább 30 percig az ízeket összeérni.
- Kevés olajat forrósítunk egy wokban. Ehhez adjuk a bepácolt csirkét, fehéredésig pirítjuk. Ne felejtsük el hozzáadni a felaprózott fokhagymát sem. Adunk hozzá szójaszószt. Ha minden teljesen késznek tűnik, jöhet a darabokra vágott gomba, ennek ugyanis nagyon kevés idő kell, hogy elkészüljön.
- A feldarabolt vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, míg halványsárgára színt kap. Ha megpárolódott, hozzáadhatjuk a felkarikázott póréhagymát és paprikát.
- Közben a rizst a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. Rántottát készítünk, és összekeverjük a rizzsel. Hozzáadjuk a zöldségmixet is.
- Most kezdődik az étel valódi "trükkje". Magasabb fokozatra kapcsoljuk a főzőlapot, és elkezdjük pirítani rajta a mixet (más szóval kicsit odaégetgetni) folyamatosan kevergetve, hogy mindenhol megpirulhasson, de nehogy teljesen odaégjen. Természetesen nem kell kőkeményre pirítani, csak épphogy kicsit megkeményedjen a külseje.
- Tálalás előtt összekeverjük a hússal. Forrón tálaljuk a már említett kiegészítőkkel, azaz krupuk-kal (rákszirom) és/ vagy satay-vel és/ vagy tükörtojással.
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 23836
- Feltöltés dátuma: 2013. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A nasi goreng Indonéziában elterjedt és rendkívül kedvelt étel. Valójában ez egy előfőzött rizs, amit aztán megpirítanak. Innen is a neve: nasi (ejtsd na-si) = főtt rizs, goreng (ejtsd go-ren) = pirított. Bár a nasi goreng-t minden utcasarkon lehet itt vásárolni, valamiért igazi receptje még sincs. Ami mindegyikben közös, hogy tartalmaznak: olajat, póréhagymát, vöröshagymát, fokhagymát (természetesen hűen a recept nevéhez, pirítva). Ehhez adják hozzá a húst (lehet csirke, marha, a nem iszlám térségben sertés), vagy tenger gyümölcseit (rák, garnéla, stb.). Zöldség és gomba szinte mindegyikben található. Jellegzetes fűszerezését a szójaszósz, sambal oelek (hasonló a mi Erős Pistánkhoz) és chutney adják. Természetesen só, bors, curry, kurkuma és chili sem hiányozhatnak. Van, aki a rizst rántottával is keveri, ez a lépés nem kötelező (bár nagyon finom). Krupuk-kal (azaz rákszirommal), satay-vel (ejtsd: szaté), de tükörtojással is felszolgálhatjuk. Ez a sokszínű sokaság egy tányéron/ tálon adja a nasi campur-t, azaz színes rizst. Az étel természetesen tésztával is elkészíthető, ekkor azonban bami goreng-nek (pirított tészta) hívják. Mivel nincs egységes recept az elkészítésére, most megmutatom, hogy készíti az én családom.