r
Nosalty Logó

Nasi goreng

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Nasi goreng
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2163 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 541 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5631.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    3008 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1146 micro
Összesen 2163 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét a jobb ízhatás kedvéért érdemes egy fél órára bepácolni. Sóból, borsból, szójaszószból (Hoisin szószból) olajból, sambal oelek-ből, curryből és kurkumából pácot készítünk. Felcsíkozzuk/ felkockázzuk a csirkehúst, majd hozzáadjuk és jól összekeverjük, hogy a pác mindenütt fedje. Hagyjuk legalább 30 percig az ízeket összeérni.
  2. Kevés olajat forrósítunk egy wokban. Ehhez adjuk a bepácolt csirkét, fehéredésig pirítjuk. Ne felejtsük el hozzáadni a felaprózott fokhagymát sem. Adunk hozzá szójaszószt. Ha minden teljesen késznek tűnik, jöhet a darabokra vágott gomba, ennek ugyanis nagyon kevés idő kell, hogy elkészüljön.
  3. A feldarabolt vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, míg halványsárgára színt kap. Ha megpárolódott, hozzáadhatjuk a felkarikázott póréhagymát és paprikát.
  4. Közben a rizst a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. Rántottát készítünk, és összekeverjük a rizzsel. Hozzáadjuk a zöldségmixet is.
  5. Most kezdődik az étel valódi "trükkje". Magasabb fokozatra kapcsoljuk a főzőlapot, és elkezdjük pirítani rajta a mixet (más szóval kicsit odaégetgetni) folyamatosan kevergetve, hogy mindenhol megpirulhasson, de nehogy teljesen odaégjen. Természetesen nem kell kőkeményre pirítani, csak épphogy kicsit megkeményedjen a külseje.
  6. Tálalás előtt összekeverjük a hússal. Forrón tálaljuk a már említett kiegészítőkkel, azaz krupuk-kal (rákszirom) és/ vagy satay-vel és/ vagy tükörtojással.
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 23643
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nasi goreng Indonéziában elterjedt és rendkívül kedvelt étel. Valójában ez egy előfőzött rizs, amit aztán megpirítanak. Innen is a neve: nasi (ejtsd na-si) = főtt rizs, goreng (ejtsd go-ren) = pirított. Bár a nasi goreng-t minden utcasarkon lehet itt vásárolni, valamiért igazi receptje még sincs. Ami mindegyikben közös, hogy tartalmaznak: olajat, póréhagymát, vöröshagymát, fokhagymát (természetesen hűen a recept nevéhez, pirítva). Ehhez adják hozzá a húst (lehet csirke, marha, a nem iszlám térségben sertés), vagy tenger gyümölcseit (rák, garnéla, stb.). Zöldség és gomba szinte mindegyikben található. Jellegzetes fűszerezését a szójaszósz, sambal oelek (hasonló a mi Erős Pistánkhoz) és chutney adják. Természetesen só, bors, curry, kurkuma és chili sem hiányozhatnak. Van, aki a rizst rántottával is keveri, ez a lépés nem kötelező (bár nagyon finom). Krupuk-kal (azaz rákszirommal), satay-vel (ejtsd: szaté), de tükörtojással is felszolgálhatjuk. Ez a sokszínű sokaság egy tányéron/ tálon adja a nasi campur-t, azaz színes rizst.  Az étel természetesen tésztával is elkészíthető, ekkor azonban bami goreng-nek (pirított tészta) hívják. Mivel nincs egységes recept az elkészítésére, most megmutatom, hogy készíti az én családom.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...