Narancsos túrótorta Mónika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Mónika Niké
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
21g tojás26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A túrókrémhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
33g narancs11 kcal
-
2 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
6g víz0 kcal
-
13g tej7 kcal
A tetejére
-
51 kcal
-
40g víz0 kcal
-
19g barackbefőtt10 kcal
-
19g banán11 kcal
-
6g szőlő4 kcal
Összesen
422
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A túrókrémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
19 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
50g víz0 kcal
-
100g tej56 kcal
A tetejére
-
100g gyümölcskocsonya por408 kcal
-
320g víz0 kcal
-
150g barackbefőtt81 kcal
-
150g banán85 kcal
-
50g szőlő33 kcal
Összesen
3381
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
7.2g tojás9 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A túrókrémhez
-
21.9g tehéntúró32 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
11.4g narancs4 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
10.9g mascarpone44 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
4.4g tej2 kcal
A tetejére
-
4.4g gyümölcskocsonya por18 kcal
-
14g víz0 kcal
-
6.6g barackbefőtt4 kcal
-
6.6g banán4 kcal
-
2.2g szőlő1 kcal
Összesen
148
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1009.9 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 155.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
422
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.5 g
Zsír
-
Összesen 154.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8079.2 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 1590 mg
-
Vas 1006 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 2576 mg
-
Nátrium 1320 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.4 g
-
Cukor 290 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1245.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 467 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 343 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1133 micro
Összesen
3381
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.7 g
-
Cink 57 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A túrókrémhez
-
500 g tehéntúró
-
6 ek cukor
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
250 g mascarpone
-
1 teáskanál zselatin
-
0.5 dl víz
A tetejére
-
3.2 dl víz
-
15 dkg barackbefőtt
-
1 közepes db banán
-
5 dkg szőlő
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 2 kanál cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
- A fehérjét felverjük, ha már elég kemény, a cukorral tovább keverjük.
- Sárgájához három kanál lisztet rakunk, belekeverjük a sütőport, és óvatosan összedolgozzuk a fehérjével.
- Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Először 200 fokon pár percig, majd 180 fokon (én sütőmben) 15 percig sütjük. Ez változhat! Egy lapra van szükségünk.
- Krém: Kockatúrót vegyünk, azt lehet legjobban krémesíteni. A 2 csomag túrót áttörjük 6 kanál cukorral, hozzáadjuk az egy narancs levét és reszelt héját, a vaníliás cukrot, a mascarpone sajtot.
- A zselatint 0,5 dl meleg vízben elkeverjük, majd hozzáöntjük az 1 dl meleg tejet, és összemixeljük. Összekeverjük a túróval.
- A kihűlt piskótát kiborítjuk, a formát kimossuk, és visszahelyezzük a piskótát. Rásimítjuk a krémet, lefedjük, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Mielőtt kivesszük, előtte már jó fél órával a gyümölcskocsonya port feloldjuk 3,2 dl felforralt vízben.
- A tortára tetszés szerint gyümölcsöket pakolunk, és amikor dermedni kezd a kocsonya, ráöntjük a tetejére. Újra hűtőszekrénybe tesszük.
- Fél óra múlva kivesszük a formából (a kapcsos tortaforma a legpraktikusabb), és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5135
- Feltöltés dátuma: 2014. március 23.
Ajánló
A túróba lehet keverni gyümölcsöt, úgy is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Kovács Mónika Niké
2 recept
Kedves barátom nagyon finom tortákat készít, Tőle van a recept.