r
Nosalty Logó

Narancsos túrótorta Mónika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Mónika Niké
Narancsos túrótorta Mónika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 3381 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.5 g

Zsír

  • Összesen
    154.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8079.2 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1590 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    343 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 3381 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 2 kanál cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
  2. A fehérjét felverjük, ha már elég kemény, a cukorral tovább keverjük.
  3. Sárgájához három kanál lisztet rakunk, belekeverjük a sütőport, és óvatosan összedolgozzuk a fehérjével.
  4. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Először 200 fokon pár percig, majd 180 fokon (én sütőmben) 15 percig sütjük. Ez változhat! Egy lapra van szükségünk.
  5. Krém: Kockatúrót vegyünk, azt lehet legjobban krémesíteni. A 2 csomag túrót áttörjük 6 kanál cukorral, hozzáadjuk az egy narancs levét és reszelt héját, a vaníliás cukrot, a mascarpone sajtot.
  6. A zselatint 0,5 dl meleg vízben elkeverjük, majd hozzáöntjük az 1 dl meleg tejet, és összemixeljük. Összekeverjük a túróval.
  7. A kihűlt piskótát kiborítjuk, a formát kimossuk, és visszahelyezzük a piskótát. Rásimítjuk a krémet, lefedjük, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  8. Mielőtt kivesszük, előtte már jó fél órával a gyümölcskocsonya port feloldjuk 3,2 dl felforralt vízben.
  9. A tortára tetszés szerint gyümölcsöket pakolunk, és amikor dermedni kezd a kocsonya, ráöntjük a tetejére. Újra hűtőszekrénybe tesszük.
  10. Fél óra múlva kivesszük a formából (a kapcsos tortaforma a legpraktikusabb), és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5138
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 23.

Ajánló

A túróba lehet keverni gyümölcsöt, úgy is finom. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kovács Mónika Niké 2 recept

Kedves barátom nagyon finom tortákat készít, Tőle van a recept.           

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...