Narancsos túrós-kakaós szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
16g cukor60 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
55 kcal
-
6g víz0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A túrókrémhez
-
31g tehéntúró46 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
3g margarin18 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
11g narancslé5 kcal
-
38g tej21 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
21 kcal
A díszítéshez
-
13g habtejszín37 kcal
-
33g narancs11 kcal
Összesen
470
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
125g cukor484 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
50g víz0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
18 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A túrókrémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
171 kcal
A díszítéshez
-
100g habtejszín292 kcal
-
260g narancs89 kcal
Összesen
3772
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
6.8g cukor26 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A túrókrémhez
-
13.6g tehéntúró20 kcal
-
10.9g habtejszín32 kcal
-
1.1g margarin8 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
4.9g narancslé2 kcal
-
16.3g tej9 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
A díszítéshez
-
5.4g habtejszín16 kcal
-
14.1g narancs5 kcal
Összesen
205
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677.1 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 95.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
470
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.3 g
Zsír
-
Összesen 194.2 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 693 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5416.8 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 1373 mg
-
Vas 506 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 1688 mg
-
Nátrium 925 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.6 g
-
Cukor 279 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 761.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 1130 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 362 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 860 micro
Összesen
3772
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.4 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
125 g cukor
-
2 db tojás
-
50 ml napraforgó olaj
-
50 ml víz
-
12 dkg finomliszt
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
6 g sütőpor
A túrókrémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
2 dl habtejszín
-
2 dkg margarin
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
3 dl tej
-
10 dkg cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
A díszítéshez
-
1 dl habtejszín
-
1 közepes db narancs
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd a meleg vízzel, étolajjal tovább verjük.
- A lisztet a kakaóporral, sütőporral elkeverjük, és a masszához keverjük.
- 24 cm-es tortaformát szilikonos sütőpapírral kibélelünk. 2/3 részét beleöntjük, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A megmaradt részt is így sütjük meg.
- A kisebb kakaós lapot összetörjük.
- A krém készítés: A pudingport a tejjel, a cukorral elkeverjük, és felfőzzük, majd kihűtjük.
- A tejszínt keményre verjük.
- A kihűlt pudinggal a túrót, vajat, a narancs reszelt héját, levét krémesre keverjük. A tejszínt hozzákeverjük, és az összetört kakaós lap 2/3 részét is.
- A krémet a lapra simítjuk, megszórjuk a kakaós törmelékkel. Az 1 dl habtejszínt is felverjük.
- A tortát felszeleteljük, és a szeletekre 1-1 habrózsát nyomunk, a tetejére 1 kis narancs szeletet teszünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1313
- Feltöltés dátuma: 2016. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Nőnapra sütöttem meg. Nagyon finom.