r
Nosalty Logó

Narancsos Gundel palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos Gundel palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához (8 db)

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 906 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához (8 db)

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 3632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához (8 db)

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 906 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 3632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A palacsintához (8 db)

A töltelékhez

A mártáshoz

Elkészítés

A palacsintához (8 db)

  1. A palacsintához az élesztőt feloldjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük (ha túl sűrű a tészta, adunk még hozzá vizet), 10 percet pihentetjük, majd sütjük.
  2. A töltelékhez a cukrot, és a narancshéjat összekeverjük a dióval, a tejet felforraljuk, majd a diós keverékre öntjük. Ezután hozzáadjuk a rumot és a tejszínt.
  3. A mártáshoz a hozzávalókat összeolvasztjuk, 1 percig forraljuk.
  4. Megtöltjük a palacsintákat, háromszögre hajtjuk őket, és a mártással meglocsolva forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10175
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gundel Károly, aki 1910-ben nyitott éttermet a Városligetben alkotta meg ezt a palacsintát, ami mára már hungarikummá nőtte ki magát, az étterem pedig világhírű lett. Azóta szinte az összes magyar vendéglő étlapján megtalálható ez a találmány. Az én egyik kedvenc palacsintám, nagyon szeretem, főleg így naranccsal, narancshéjjal a töltelékben, ezért is készítem így. Mindenképpen érdemes megkóstolni, aki még nem tette, próbálja ki! :)

Hozzávalók

A palacsintához (8 db)

A töltelékhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...