r
Nosalty Logó

Narancsos csokitorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos csokitorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 4026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5632.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1390 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    929 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    1217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    822 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2914 micro
Összesen 4026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a kakaóval és a reszelt narancshéjjal.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A sütőporos lisztet és a sárga kevert masszát összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérjéket alaposan felverjük, és finoman vegyítjük (hogy össze ne törjön) a sárga, vagyis a kakaótól már barna krémmel.
  4. Kör alakú vajazott, lisztezett tortaformába öntjük (az aljába egyszerűbb, ha sütőpapírt is teszünk).
  5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kihűlt, óvatosan három egyenlő részre vágjuk.
  7. A krémhez a tortazselén kívül az összes hozzávalót alaposan összekeverjük, és forrástól számítva még pár percig
  8. folyamatosan kevergetve főzzük. Ha kicsit kihűlt, mehet bele a zselé is, majd a kész krémet kenhetjük a tortalapok közé!
  9. A díszítéshez a tortabevonót felolvasztjuk a tejjel és az olajjal. (Én tűz felett szoktam, kis lángon, folyamatosan kevergetve.)
  10. Ha kicsit kihűlt, akkor szépen rásimítjuk a tortára, majd ízlés szerint díszítjük!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13991
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan kellett egy szülinapi torta... Csak ezek a hozzávalók voltak itthon, és nekiláttam. Közben jöttek sorra az ötletek. Nagy sikere volt! :D Azóta már málnás változatban is elkészítettem.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...