r
Nosalty Logó

Narancsos-citromos-mákos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Narancsos-citromos-mákos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

A teteje megkenéséhez

Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

A teteje megkenéséhez

Összesen 5287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

A teteje megkenéséhez

Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    247.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6812.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2253 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2561 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.5 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    341 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1434 micro
Összesen 5287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Tészta

A teteje megkenéséhez

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat a cukrokkal kikeverjük, ebbe reszeljük a citrom és narancs héját, így is összekeverjük, majd hozzáadjuk - a mák és aszalt hozzávalók kivételével - a többi összetevőt (a lisztben előzőleg elkevertem a sót és a sütőport), s elektromos habverővel alaposan összekeverjük. Lehet simán fakanállal is keverni.
  2. Ezután öntjük bele - a nem darált! - mákot, az aszalt gyümölcsöket, s fakanállal újból összeforgatjuk, elegyítjük.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, s a masszát beleöntjük, szépen elegyengetjük, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, 35-40 percig sütjük. Ajánlatos tűpróbát alkalmazni 30 perc után.
  4. Az utolsó 5 percben kifacsarjuk egy kisebb, laposabb edénykébe a citromot és a narancsot, majd amikor kivesszük a sütőből a süteményt, 4-5 evőkanál porcukrot teszünk a kifacsart lébe, csak összekeverjük őket (nem kell feloldani a cukrot), s még melegen az egészet elkenjük süteményes ecsettel a kisült tészta tetején.
  5. Ez képez majd egy réteget a sütemény tetején, s nagyon finom ízt ad neki. Nem kell porcukrozni.
  6. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd tetszés szerint szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x38x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1743
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden évszakban tökéletes fincsiség! Egyszerű elkészíteni, nem macerás, de NAGYON FINOM!!! :) 

Hozzávalók

Tészta

A teteje megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...