r
Nosalty Logó

Narancsos Angry Birds torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos Angry Birds torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Nagy piskóta

Kis piskóta

Narancsos krém

Bevonat

Összesen 775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Nagy piskóta

Kis piskóta

Narancsos krém

Bevonat

Összesen 9325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Nagy piskóta

Kis piskóta

Narancsos krém

Bevonat

Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    430.1 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3878.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1493 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1232.9 g
  • Cukor
    1010 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    406 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    1569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3441 micro
Összesen 9325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Nagy piskóta

Kis piskóta

Narancsos krém

Bevonat

Elkészítés

Nagy piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját lassan összekeverjük a liszttel és a cukorral.
  2. Nagyon óvatosan összekeverjük a kettőt, nehogy összetörjük a piskótát. Közepes, jól kivajazott tepsibe öntjük.
  3. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Majd félretesszük, hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt, vékony késsel minimum kettő, de én három részre vágtam (hosszában).

Kis piskóta

  1. Elkészítése ugyanaz, mint a nagy piskótának. Kisebb tepsiben sütjük.
  2. Miután kihűlt, ezt is kettéválasztjuk, és szimmetrikusan hozzáméretezzük a nagy piskóta tetejére.

Narancsos krém

  1. A tejszínből, porcukorból és a keményítőből kemény habot verünk.
  2. Kettő narancs héját belereszeljük a mascarponéba, majd a narancsok levét kifacsarjuk, és ezt is a mascarponéhoz keverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot is. Meg lehet bolondítani kis narancshússal is, akkor vegyünk még három narancsot, melyeknek a húsát felaprítjuk.
  3. Összekeverjük a két krémet. Majd hűtőbe tesszük minimum két órára, hogy keményedjen.

Bevonat

  1. A pillecukrot magas falú edényben elkezdjük olvasztani a mikróban. Fakanállal fél percenként megkeverjük. Mikor teljesen összeesett, elkezdünk porcukrot adagolni hozzá. Az ételfestéket időközben belecsepegtetjük.
  2. Amíg tudjuk, az edénybe keverjük, mikor már nagyon kemény, kivehetjük. Porcukorral megszórt gyúródeszkán tovább gyúrhatjuk, míg elérjük a megfelelő állagot.
  3. Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük minimum 2 órára. A figurákat külön-külön marcipánból megformáljuk.
  4. Hűtőből kivéve porcukros deszkán kinyújtjuk a fondantot.
  5. A torta összeállítása: A piskóta rétegek közé krémet kenünk, majd befedjük a tortát kívülről is krémmel. A kinyújtott fondantot nagyon óvatosan ráillesztjük a tortára, szép lassan rásimítjuk, majd a lelógó részeket levágjuk.
  6. A marcipánokat tetszés szerint helyezzük el. A tortát minimum két órát hagyjuk nyugodtan a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 533
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam harmadik születésnapjára készítettem ezt a tortát. Az Ő egyetlen igénye, kérése volt, hogy narancsos legyen. Mivel pont megfelelő narancsos krémet nem találtam, így összeraktam egy saját kísérletet. Isteni lett, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

Nagy piskóta

Kis piskóta

Narancsos krém

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...