Narancsos Angry Birds torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
Nagy piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
Kis piskóta
-
5g finomliszt18 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
Narancsos krém
-
33g habtejszín97 kcal
-
6 kcal
-
3g porcukor13 kcal
-
87g narancs30 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
3 kcal
Bevonat
-
21g pillecukor66 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
21g marcipán96 kcal
Összesen
775
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
Nagy piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
Kis piskóta
-
60g finomliszt218 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g só0 kcal
Narancsos krém
-
400g habtejszín1168 kcal
-
76 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
1040g narancs357 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Bevonat
-
250g pillecukor795 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
250g marcipán1155 kcal
Összesen
9325
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
Nagy piskóta
-
8.7g tojás11 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
Kis piskóta
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g só0 kcal
Narancsos krém
-
10.5g habtejszín31 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
27.3g narancs9 kcal
-
13.1g mascarpone53 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Bevonat
-
6.6g pillecukor21 kcal
-
13.1g porcukor51 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
6.6g marcipán30 kcal
Összesen
245
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.7 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 111.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
Összesen
775
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 149.2 g
Zsír
-
Összesen 430.1 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3878.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 888 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 1493 mg
-
Nátrium 1060 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1232.9 g
-
Cukor 1010 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1341.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1974 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 406 mg
-
D vitamin: 489 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 513 micro
-
Kolin: 1569 mg
-
Retinol - A vitamin: 1870 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 779 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3441 micro
Összesen
9325
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
Nagy piskóta
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 csapott ek cukor
-
1 csipet só
Kis piskóta
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 db tojás
-
4 csapott ek cukor
-
1 csipet só
Narancsos krém
-
4 dl habtejszín
-
2 csapott ek étkezési keményítő
-
4 csapott ek porcukor
-
4 közepes db narancs
-
500 g mascarpone
-
1 csomag vaníliás cukor
Bevonat
-
250 g pillecukor
-
500 g porcukor
-
10 csepp ételfesték
-
250 g marcipán
Elkészítés
Nagy piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját lassan összekeverjük a liszttel és a cukorral.
- Nagyon óvatosan összekeverjük a kettőt, nehogy összetörjük a piskótát. Közepes, jól kivajazott tepsibe öntjük.
- 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Majd félretesszük, hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, vékony késsel minimum kettő, de én három részre vágtam (hosszában).
Kis piskóta
- Elkészítése ugyanaz, mint a nagy piskótának. Kisebb tepsiben sütjük.
- Miután kihűlt, ezt is kettéválasztjuk, és szimmetrikusan hozzáméretezzük a nagy piskóta tetejére.
Narancsos krém
- A tejszínből, porcukorból és a keményítőből kemény habot verünk.
- Kettő narancs héját belereszeljük a mascarponéba, majd a narancsok levét kifacsarjuk, és ezt is a mascarponéhoz keverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot is. Meg lehet bolondítani kis narancshússal is, akkor vegyünk még három narancsot, melyeknek a húsát felaprítjuk.
- Összekeverjük a két krémet. Majd hűtőbe tesszük minimum két órára, hogy keményedjen.
Bevonat
- A pillecukrot magas falú edényben elkezdjük olvasztani a mikróban. Fakanállal fél percenként megkeverjük. Mikor teljesen összeesett, elkezdünk porcukrot adagolni hozzá. Az ételfestéket időközben belecsepegtetjük.
- Amíg tudjuk, az edénybe keverjük, mikor már nagyon kemény, kivehetjük. Porcukorral megszórt gyúródeszkán tovább gyúrhatjuk, míg elérjük a megfelelő állagot.
- Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük minimum 2 órára. A figurákat külön-külön marcipánból megformáljuk.
- Hűtőből kivéve porcukros deszkán kinyújtjuk a fondantot.
- A torta összeállítása: A piskóta rétegek közé krémet kenünk, majd befedjük a tortát kívülről is krémmel. A kinyújtott fondantot nagyon óvatosan ráillesztjük a tortára, szép lassan rásimítjuk, majd a lelógó részeket levágjuk.
- A marcipánokat tetszés szerint helyezzük el. A tortát minimum két órát hagyjuk nyugodtan a hűtőben.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 533
- Feltöltés dátuma: 2014. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kisfiam harmadik születésnapjára készítettem ezt a tortát. Az Ő egyetlen igénye, kérése volt, hogy narancsos legyen. Mivel pont megfelelő narancsos krémet nem találtam, így összeraktam egy saját kísérletet. Isteni lett, mindenkinek nagyon ízlett.