Pillecukor

Pillecukor

Leírás

Tömény, szivacsos állagú cukorhab. Tipikus amerikai édesség, amit jellemzően szabadtűzön, nyársra tűzve megolvasztva esznek. Eleinte alapvető hozzávaló volt a fehérmályva növény nedve - innen a mályvacukor elnevezés -, ma már azonban kukoricaszirupból és zselatinból készül. Otthon is elkészíthetjük a saját pillecukorkáinkat: a PILLECUKOR HÁZILAG RECEPT alapján.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, száraz helyen, gyári csomagolásban.

100g Pillecukor

fehérjetartalom

1.8 g

zsírtartalom

0.183 g

szénhidráttartalom

81.3 g

víztartalom

16.4 g

gramm pillecukor?

Top ásványi anyagok

Nátrium

80 mg

Foszfor

8 mg

Kalcium

3 mg

Magnézium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.003 g

Kolin

0.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.078 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.005 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.8 g

Zsír

telített zsírsav

0.056 g

egyszeresen telített zsírsav

0.08 g

többszörösen telített zsírsav

0.047 g

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Vas

0.23 mg

Magnézium

2 mg

Foszfor

8 mg

Nátrium

80 mg

Cink

0.04 mg

Réz

0.097 mg

Mangán

0.008 mg

Szelén

1.7 µg

szénhidrát

rost

0.1 g

cukor

57.56 g

víz

16.4 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.001 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.001 mg

Niacin - B3 vitamin

0.078 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.005 mg

Folát

1 µg

Kolin

0.1 mg

B6 vitamin

0.003 g

94 találat

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...