Csokoládés piskótatorta fondant-nal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Anikusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
21g finomliszt75 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g margarin9 kcal
A krémhez
A bevonathoz
-
19g pillecukor60 kcal
-
63g porcukor242 kcal
-
2g víz0 kcal
Összesen
878
kcal
- 4% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
165g finomliszt601 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g margarin72 kcal
A krémhez
A bevonathoz
-
150g pillecukor477 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
-
16g víz0 kcal
Összesen
7013
kcal
- 4% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
14.3g tojás18 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
A krémhez
-
21.6g tej12 kcal
-
3.9g csokoládés pudingpor15 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
10.8g margarin77 kcal
A bevonathoz
-
6.5g pillecukor21 kcal
-
21.6g porcukor84 kcal
-
0.7g víz0 kcal
Összesen
303
kcal
- 4% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 743 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.3 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 308 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
878
kcal
- 4% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.8 g
Zsír
-
Összesen 252.2 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5943.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1689 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 2127 mg
-
Nátrium 1759 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1138.2 g
-
Cukor 877 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 333.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2594 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 906 mg
-
Retinol - A vitamin: 2461 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1586 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1498 micro
Összesen
7013
kcal
- 4% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
7 ek cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
0.5 l tej
-
2 csomag csokoládés pudingpor
-
20 dkg cukor
-
25 dkg margarin
A bevonathoz
-
2 ek víz
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta elkészítése:
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, ekkor már alacsonyabb fokozaton verjük a habot, majd a sárgákat is egyesével hozzákeverjük alacsony fokozaton.
- A sütőport, a lisztet, a kakaót összekeverjük, és kanalanként összeforgatjuk a habbal. Margarinozott, lisztezett tortaformában sütjük tűpróbáig.
- Krém elkészítése:
- A pudingport a cukorral és kevés tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és felfőzzük kemény krémmé.
- A margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk, majd keverőgéppel habosra keverjük. A kihűlt pudingot hozzákeverjük.
- Fondant elkészítése:
- A pillecukrot mikróba tesszük alaposan kimargarinozott magas falú edénybe, fél percenként kivesszük, megkeverjük megmargarinozott fakanállal, kis vizet teszünk hozzá.
- Mikor teljesen felolvadt, lassan hozzákeverjük a porcukrot, majd mikor már elég kemény, akkor kivesszük, és a maradék cukrot hozzágyúrjuk. Mikor már elég szilárd az állapota, egyben marad, de jól formázható, betesszük a hűtőbe jól záródó fóliába pár órára.
- Összeállítás:
- A piskótát minimum három lapra vágjuk, megkenjük a krémmel kívül, belül, ha túl folyós a krém még, akkor hűtőbe tesszük.
- Majd kinyújtjuk a fondant-t akkorára, amely biztosan befedi a tortát, ráterítjük, és rásimítjuk mindenhol. Majd a körbevágjuk, és a maradék fondant-nal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 20564
- Feltöltés dátuma: 2011. november 18.
Ajánló
Bármilyen különleges alkalomra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Anikusz
11 recept
Első fondant-nal bevont tortám, testvérem születésnapjára készült, nagyon finom volt:-).