Csokoládés-mascarpone-s fondant torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
9 kcal
-
13g cukor48 kcal
A krémhez
-
19g étcsokoládé102 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
A fondanthoz
-
38g pillecukor119 kcal
-
38g pillecukor119 kcal
-
138g porcukor532 kcal
-
2g víz0 kcal
-
13g vaj90 kcal
Összesen
1451
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
68 kcal
-
100g cukor387 kcal
A krémhez
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
A fondanthoz
-
300g pillecukor954 kcal
-
300g pillecukor954 kcal
-
1100g porcukor4257 kcal
-
16g víz0 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
11615
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
15.9g tojás20 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
A krémhez
-
4.3g étcsokoládé24 kcal
-
7.2g mascarpone29 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
11.6g habtejszín34 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
A fondanthoz
-
8.7g pillecukor28 kcal
-
8.7g pillecukor28 kcal
-
31.8g porcukor123 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
Összesen
337
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 779.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 95.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
1451
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 119.1 g
Zsír
-
Összesen 406.2 g
-
Telített zsírsav 181 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2471 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6234.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1177 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 487 mg
-
Foszfor 2474 mg
-
Nátrium 1845 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1951.8 g
-
Cukor 1708 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 764.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2577 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 489 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 1519 mg
-
Retinol - A vitamin: 2541 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 437 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2505 micro
Összesen
11615
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
337
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojás
-
7 csapott ek finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 ek cukor
A krémhez
-
15 dkg étcsokoládé
-
25 dkg mascarpone
-
7 dkg porcukor
-
4 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
A fondanthoz
-
30 dkg pillecukor
-
30 dkg pillecukor
-
110 dkg porcukor
-
2 evőkanál víz
-
100 g vaj
Elkészítés
A piskótához
- Először a fondant-t készítjük el. A torta bevonásához a színes pillecukrokat használjuk. A 30 dkg pillecukrot egy vajjal vastagon kikent hőálló tálba borítjuk, majd betesszük a mikróba 4x30 másodpercre, közben megkevergetjük szintén megvajazott fakanállal.
- Miután a pillecukor felolvadt, a tálba öntünk kb. 35 dkg porukrot (előtte át kell szitálni, ez nagyon fontos, különben csomós lesz a fondant), összekeverjük, majd kivajazott, a maradék porcukorral megszórt felületre borítjuk. Jól összegyúrtjuk, a fondant-t nem szabad túl keményre gyúrni, hiszen formázni kell. Ezután pár órára betesszük a hűtőbe, alufóliába csomagolva. A fehér fondant-nal ugyanígy járunk el, azzal díszítjük a tortát.
- Ezután összeállítjuk a piskótát. Begyújtjuk a sütőt. A tojásfehérjét szétválasztjuk a sárgájától. A fehérjét kemény habbá verjük, apránkét hozzáadjuk a cukrot is.
- A tojássárgáját elkeverjük villával, majd a habbá vert fehérjéhez adagoljuk, miután egynemű lett, hozzátesszük kanalanként a kakaóport a sütőporos liszttel elkeverve. Ezzel is verjük a fehérjét, így levegős, könnyű piskótát kapunk.
- Megsütjük a piskótát. Hűlni hagyjuk, majd elfelezzük, és ezután cérnával félbevágjuk.
- Ameddig a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot és a mascarpone sajtot. A tejszínt a 2 csomag habfixálóval felverjük. Miután kihűlt a csoki, beleforgatjuk a tejszínt. Egy órára hűtőbe tesszük.
- A piskótát megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetjére és körbe is maradjon. (A fondant alá muszáj krémet kenni, különben nem ragad rá).
- A fondant-t kinyújtjuk vajazott, porcukrozott felületen kb. 2,5 mm vastagságúra, majd bevonjuk vele a tortát. A fehér fondant-ból rózsákat készítünk, majd fogpiszkáló segítségével a tortára rögzítjük őket. (Számtalan videó van a fondant formázásáról az interneten.)
- Egy napig hagyjuk a hűtőben összeérni a tortát. (Érdemes a dekorációt már előre elkészíteni, hűtőben hónapokig eláll.)
- Tepsi mérete: 31,5x24,5x5
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 19578
- Feltöltés dátuma: 2011. július 21.
Ajánló
Kicsit macerás elkészíteni, de isteni finom és látványra sem rossz. Különleges alkalmakra, igazán szép ajándék lehet szeretteinkek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A férjemmel csak pár hónap múlva költözünk közös otthonunkba, így az ő szüleivel élünk együtt. Ritkán vagyunk kettesben...Így, amikor a szülei elmentek egy napra, kaptam az alkalmon, hogy egy romantikus vacsorával lepjem meg. Rántott camembert-t készítettem áfonyaszósszal, deszertnek valami különlegeset akartam, így született meg életem első fondant tortája.:)