r
Nosalty Logó

Narancslekváros malaccomb vörösboros lilakáposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Narancslekváros malaccomb vörösboros lilakáposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Malachús

Krumpli

Káposzta

Összesen 501 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Malachús

Krumpli

Káposzta

Összesen 1504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Malachús

Krumpli

Káposzta

Összesen 74 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1403 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 501 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    491 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    4208 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    2300 micro
Összesen 1504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Malachús

Krumpli

Káposzta

Elkészítés

Malachús

  1. A malaccombot sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. Egy nyél nélküli serpenyőben zsíron betesszük az előmelegített sütőbe 180 fokon sülni.
  2. A krumplit feltesszük főni. Megpucoljuk, hasábokra vágjuk, s megforgatjuk a malachús zsírjában, szórunk rá pirospaprikát.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamellizálunk, beletesszük az aprított hagymát, köménymagot, majd az almát, a legyalult káposztát, locsolunk rá borecetet, s pároljuk. Amikor majdnem kész, öntünk rá vörösbort.
  4. A narancsot meghámozzuk, a héjáról levágjuk a fehér részt, daraboljuk, a húsát is.
  5. Egy serpenyőbe beletesszük a narancsokat, szórunk rá cukrot, locsolunk rá egy kevés narancslét, s megfőzzük.
  6. Tálaláskor teszünk a tányérra két szelet húst, erre narancslekvárt, mellé pedig a káposztát és a krumplit.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1267
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Már csak egy bő hónap, s lehet az Újévi kajákra készülni. Egy klasszikus: a malac.

Hozzávalók

Malachús

Krumpli

Káposzta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...