Narancslekváros malaccomb vörösboros lilakáposztával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Malachús
-
133g süldő malac153 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
45 kcal
-
24 kcal
-
87g narancs30 kcal
-
7 kcal
-
2g cukor6 kcal
Krumpli
-
67g burgonya39 kcal
-
0 kcal
Káposzta
-
250g vöröskáposzta62 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
67g alma31 kcal
-
47 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
Összesen
501
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Malachús
-
400g süldő malac460 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
71 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
20 kcal
-
5g cukor19 kcal
Krumpli
-
200g burgonya116 kcal
-
0 kcal
Káposzta
-
750g vöröskáposzta186 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g alma94 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
Összesen
1504
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Malachús
-
19.3g süldő malac22 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g mangalica zsír7 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
12.5g narancs4 kcal
-
0.4g narancslekvár1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
Krumpli
-
9.6g burgonya6 kcal
-
0 kcal
Káposzta
-
36.2g vöröskáposzta9 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
9.6g alma5 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
4.8g vörösbor4 kcal
Összesen
74
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 441.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1403 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 767 micro
Összesen
501
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 66.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1377.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.7 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1325.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 491 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 4208 micro
-
β-crypt 243 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 2300 micro
Összesen
1504
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
Malachús
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 csipet fűszerpaprika
-
1 ek mangalica zsír
-
2 teáskanál napraforgó olaj
-
1 db narancs
-
1 teáskanál narancslekvár
-
1 teáskanál cukor
Krumpli
-
2 db burgonya
-
2 csipet fűszerpaprika
Káposzta
-
0.5 közepes fej vöröskáposzta
-
1 db vöröshagyma
-
1 db alma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ek cukor
-
1 kávéskanál köménymag
-
1 teáskanál vörösborecet
-
1 dl vörösbor
Elkészítés
Malachús
- A malaccombot sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. Egy nyél nélküli serpenyőben zsíron betesszük az előmelegített sütőbe 180 fokon sülni.
- A krumplit feltesszük főni. Megpucoljuk, hasábokra vágjuk, s megforgatjuk a malachús zsírjában, szórunk rá pirospaprikát.
- Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamellizálunk, beletesszük az aprított hagymát, köménymagot, majd az almát, a legyalult káposztát, locsolunk rá borecetet, s pároljuk. Amikor majdnem kész, öntünk rá vörösbort.
- A narancsot meghámozzuk, a héjáról levágjuk a fehér részt, daraboljuk, a húsát is.
- Egy serpenyőbe beletesszük a narancsokat, szórunk rá cukrot, locsolunk rá egy kevés narancslét, s megfőzzük.
- Tálaláskor teszünk a tányérra két szelet húst, erre narancslekvárt, mellé pedig a káposztát és a krumplit.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1270
- Feltöltés dátuma: 2013. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Már csak egy bő hónap, s lehet az Újévi kajákra készülni. Egy klasszikus: a malac.