r
Nosalty Logó

Narancskrémes-marcipános répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Narancskrémes-marcipános répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Narancskrém

Marcipándíszítés

Összesen 1604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Narancskrém

Marcipándíszítés

Összesen 9620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Narancskrém

Marcipándíszítés

Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1033 micro
  • β-karotin
    2508 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    559.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5525.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2233 mg
  • Nátrium
    1426 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1026.6 g
  • Cukor
    780 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    496 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    6198 micro
  • β-karotin
    15049 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1447 micro
Összesen 9620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

Tészta

Narancskrém

Marcipándíszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a fűszerekkel, és reszeljük hozzá a narancshéjat. A barna cukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.
  2. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat, majd a narancslevet is. Ezután állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket, végül pedig a reszelt sárgarépát, majd keverjük még pár percig.
  3. A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 55-60 perc alatt süssük készre. (tűpróbáig süssük)
  4. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
  5. A tejesen kihűlt tortát egy éles késsel vízszintesen vágjuk ketté, majd kenjük meg az alsó tortalapot a narancskrémnek több mint a felével. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le, majd a tetejét vékonyan kenjük meg krémmel. A maradék krémmel pedig vonjuk be kívülről is a tortát.

Narancskrém

  1. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a felkockázott puha vajat, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, a reszelt narancshéjat és narancslevet, majd keverjük jó simára a krémet.

Marcipándíszítés

  1. Egy sütőpapírt (v. szilikonos lapot) alaposan szórjunk meg porcukorral, majd 20 dkg marcipánt nyújtsunk ki torta méretűre. Ezután helyezzük a torta tetejére, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le.
  2. 20 dkg marcipánt gyúrjunk össze ízlés szerint zöld színű ételfestékkel, majd tegyük be kb. fél órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. (hidegen könnyebben tudjuk majd kinyomni a fokhagymapréssel) Ezután fokhagymaprés segítségével nyomjuk a tortán lévő marcipánréteg tetejére úgy, hogy mindenhol befedje.
  3. 10-10 dkg marcipánt színezzünk pirosra és sárgára, majd formázzunk kisebb tojásokat, és szintén helyezzük a tortára. Végül szórjuk meg apró, színes cukorvirágokkal.
  4. Az elkészült tortát helyezzük pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2142
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Narancskrém

Marcipándíszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...