Narancskrémes-marcipános répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
42g finomliszt152 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
33g barna cukor127 kcal
-
13 kcal
-
17g dió109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
33g sárgarépa12 kcal
Narancskrém
-
42g mascarpone168 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
13 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Marcipándíszítés
Összesen
1604
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g dió654 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
Narancskrém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Marcipándíszítés
Összesen
9620
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
-
8g barna cukor31 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
4g dió26 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
3.6g narancslé2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
8g sárgarépa3 kcal
Narancskrém
-
10.1g mascarpone41 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
3.6g narancslé2 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
Marcipándíszítés
Összesen
387
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 93.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.1 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 82.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 1033 micro
-
β-karotin 2508 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
1604
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.4 g
Zsír
-
Összesen 559.9 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5525.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1401 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 2233 mg
-
Nátrium 1426 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1026.6 g
-
Cukor 780 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 496 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2764 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 1239 micro
-
α-karotin 6198 micro
-
β-karotin 15049 micro
-
β-crypt 279 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1447 micro
Összesen
9620
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 249 micro
-
β-karotin 605 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
387
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
20 dkg barna cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 kk fahéj
-
0.5 kk gyömbér
-
1 csipet só
-
3 db tojás
Narancskrém
-
25 dkg mascarpone
-
15 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
Marcipándíszítés
-
20 dkg marcipán
Elkészítés
Tészta
- A lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a fűszerekkel, és reszeljük hozzá a narancshéjat. A barna cukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.
- Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat, majd a narancslevet is. Ezután állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket, végül pedig a reszelt sárgarépát, majd keverjük még pár percig.
- A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 55-60 perc alatt süssük készre. (tűpróbáig süssük)
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
- A tejesen kihűlt tortát egy éles késsel vízszintesen vágjuk ketté, majd kenjük meg az alsó tortalapot a narancskrémnek több mint a felével. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le, majd a tetejét vékonyan kenjük meg krémmel. A maradék krémmel pedig vonjuk be kívülről is a tortát.
Narancskrém
- A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a felkockázott puha vajat, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, a reszelt narancshéjat és narancslevet, majd keverjük jó simára a krémet.
Marcipándíszítés
- Egy sütőpapírt (v. szilikonos lapot) alaposan szórjunk meg porcukorral, majd 20 dkg marcipánt nyújtsunk ki torta méretűre. Ezután helyezzük a torta tetejére, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le.
- 20 dkg marcipánt gyúrjunk össze ízlés szerint zöld színű ételfestékkel, majd tegyük be kb. fél órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. (hidegen könnyebben tudjuk majd kinyomni a fokhagymapréssel) Ezután fokhagymaprés segítségével nyomjuk a tortán lévő marcipánréteg tetejére úgy, hogy mindenhol befedje.
- 10-10 dkg marcipánt színezzünk pirosra és sárgára, majd formázzunk kisebb tojásokat, és szintén helyezzük a tortára. Végül szórjuk meg apró, színes cukorvirágokkal.
- Az elkészült tortát helyezzük pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2142
- Feltöltés dátuma: 2022. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept