r
Nosalty Logó

Nacho csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Nacho csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 506 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 506 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.3 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9071.8 g
  • Cink
    664 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1695 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    2074 mg
  • Nátrium
    3613 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1187 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    3366 micro
  • β-crypt
    554 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3721 micro
Összesen 4045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először dagasszuk be a tésztát, (túrós kelt tésztaAzEsztertől)amígkel, készítsük el a tölteléket.
  2. A felhevített olajon dinszteljük meg a finomra vágott hagymát meg a paprikákat csipetnyi sóval.
  3. A tűzről lehúzva adjuk hozzá a kukoricát. A puha krémsajtot először keverjük el a fűszerkeverékkel, majd a már kihűlt zöldségekkel. (Meg a reszelt sajttal, juj ez lemaradt, bocs.)
  4. Nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagra, kenjük rá a tölteléket, csavarjuk fel, mint a bejglit, és szeleteljük 2-2,5 cm-re.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3648
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 02.

Ajánló

Az eredeti recept leveles tésztát ír, ha nincs időnk a kelt tésztát elkészteni, azt is használhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem hiszem, hogy valakinek be kéne mutassam AzEsztert, de ezt a túrós kelt tészta receptet lehet, hogy igen. Aki még nem próbálta ki, ne halasztgassa, mert nem csak a pirított virslivel fenomenális. Törtem a fejem, hogy mit készítsek belőle, és mexikói töltelék mellett döntöttem, mert nálunk az mindig nyerő.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...