r
Nosalty Logó

Muszaka Katharosz konyhájából

Katharosz
Muszaka Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rakomány

Mártás

1117
Kalória
39.2g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
81.9g
Zsír
460.7g
Víz
225.3g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
15.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakomány

Mártás

Összesen 1117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakomány

Mártás

Összesen 6696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakomány

Mártás

Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    460.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3249 micro
  • Lut-zea
    2347 micro
Összesen 1117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    235 g

Zsír

  • Összesen
    491.5 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9051.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2761 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    3188 mg
  • Nátrium
    2213 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    2764.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2080 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    116 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    853 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1627 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    5235 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    19496 micro
  • Lut-zea
    14082 micro
Összesen 6696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    401 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

Rakomány

  1. A finomra vágott hagymával együtt kevés olajon megpirítjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott paradicsomot, a pürét, a bort és ízlés szerint kevés cukrot és ételízesítő port. Ezután letakarva puhára pároljuk, néha-néha megkevergetjük.
  2. Közben előkészítjük a zöldeket, a megmosott padlizsánt hosszában kb. 1 centiméter vastagságúra szeleteljük és besózzuk, majd kb. fél órát állni hagyjuk, ezután papírtörlővel leitatjuk a nedvességet róluk.
  3. A cukkinit és a hámozott burgonyát szintén hosszában szeleteljük 1 centisre. Az előkészített zöldeket kevés olajban elősütjük, a burgonyát kissé jobban.
  4. Rétegezés: egy tepsit kevés olajjal kikenünk. Egy sor burgonya, só, őrölt szerecsendió, durvára reszelt sajt. Erre a sor padlizsán, só bors. Ráhalmozzuk a kész darált húsos szószt. Befedjük cukkinival, csipet só és őrölt fahéj, majd reszelt sajt következik.
  5. Végül az egészet beborítjuk a maradék krumplival.
  6. A tepsit alufóliával lefedjük, és kb. 200 fokra előmelegített sütőben 1 órán át pároljuk.
  7. A sütőből kivett rakományra öntjük a masszát, majd megszórjuk a maradék durvára reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe, és kb. fél óra alatt készre sütjük, vagyis amíg megpirul a teteje.

Mártás

  1. Közben elkészítjük a mártást, az olvasztott vajon megfuttatjuk a lisztet, vigyázva, nehogy odakapjon.
  2. A tűzről levéve, folyamatosan kevergetve egy habverővel, fokozatosan adagolva felengedjük a meleg tejjel, ezután a tűzre visszatéve mártás sűrűségűre keverjük.
  3. A tűzről levéve belekeverjük a felvert tojásokat és a tejfölt, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd egy-két pillanatra visszatesszük a tűzre, és átkeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elég régóta szemezgetek ezzel a görög specialitással, most végre rászántam magam az elkészítésére. Isteni finom lett, nagyon ízlett a családomnak, csak ajánlani tudom. Forrás: "Ízek városa ATHÉN".

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...