r
Nosalty Logó

Mustáros kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mustáros kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 3635 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8144.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    5638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 3635 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni benne.
  2. Ezután egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral és a burgonyapehellyel. Ezt követően hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, az 5 dkg reszelt sajtot és felfutott élesztős tejet.
  3. Határozott mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, és olajozott (!) munkafelületre borítjuk. Ezután kb. 8-10 perc alatt megdagasztjuk a tésztát. Enyhén kiolajazott tálba rakjuk, és egy óra alatt langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  4. A következő lépés a kiflik formázása. Lisztezett deszkán 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és háromszögekre vágjuk. Minden háromszöget megkenünk a maradék tojásfehérjéből, a görög joghurtból és mustárból álló keverékkel. Majd szélesebb száruktól haladva feltekerjük, és kicsi kifliket formázunk belőlük.
  5. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük. Amennyiben ezt a lépést szeretnénk kihagyni, 30 perc alatt kelesszük meg másodjára is a kifliket.
  6. Sütés előtt lekenjük a maradék mustáros keverékkel, megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített, 190 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5336
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.

Ajánló

Sörkorcsolyának ajánlom, sörözéshez, borozáshoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mustártól sokan tartanak, mert kifejezetten domináns az íze. Azonban, ha okosan válogatjuk össze a többi hozzávalót, az íze nem fogja elnyomni a többit. Ebben a puha finomságban görög joghurttal tompítottam az ízét, így nem lett nagyon intenzív, mégis amikor beleharapunk, ott rejlik benne a finom fűszeresség, ami kicsit új csavart ad a megszokott sajtos kiflinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...