Mustáros kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
tészta
-
33g tej19 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
4 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
30 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
29 kcal
tetejére
-
29 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
17g görög joghurt17 kcal
-
3g mustár2 kcal
Összesen
606
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
tészta
-
200g tej112 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g burgonyapehely177 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
tetejére
-
50g trappista sajt176 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g görög joghurt103 kcal
-
20g mustár12 kcal
Összesen
3635
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
tészta
-
17.5g tej10 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
39.4g finomliszt143 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4.4g burgonyapehely16 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
11.2g olívaolaj99 kcal
-
4.4g trappista sajt15 kcal
tetejére
-
4.4g trappista sajt15 kcal
-
3.5g tojásfehérje2 kcal
-
8.8g görög joghurt9 kcal
-
1.8g mustár1 kcal
Összesen
319
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1357.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 940 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
606
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 178.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8144.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 1008 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1097 mg
-
Nátrium 5638 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 178.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
3635
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 713.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
319
kcal
Hozzávalók
tészta
-
2 dl tej
-
1 teáskanál porcukor
-
2 dkg friss élesztő
-
45 dkg finomliszt
-
2 teáskanál só
-
1 teáskanál sütőpor
-
5 dkg burgonyapehely
-
1 db tojássárgája
-
1.5 dl olívaolaj
-
5 dkg trappista sajt
tetejére
-
5 dkg trappista sajt
-
1 db tojásfehérje
-
1 dl görög joghurt
-
2 ek mustár
Elkészítés
tészta
- A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni benne.
- Ezután egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral és a burgonyapehellyel. Ezt követően hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, az 5 dkg reszelt sajtot és felfutott élesztős tejet.
- Határozott mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, és olajozott (!) munkafelületre borítjuk. Ezután kb. 8-10 perc alatt megdagasztjuk a tésztát. Enyhén kiolajazott tálba rakjuk, és egy óra alatt langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- A következő lépés a kiflik formázása. Lisztezett deszkán 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és háromszögekre vágjuk. Minden háromszöget megkenünk a maradék tojásfehérjéből, a görög joghurtból és mustárból álló keverékkel. Majd szélesebb száruktól haladva feltekerjük, és kicsi kifliket formázunk belőlük.
- Sütőpapíros tepsire rakjuk, és egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük. Amennyiben ezt a lépést szeretnénk kihagyni, 30 perc alatt kelesszük meg másodjára is a kifliket.
- Sütés előtt lekenjük a maradék mustáros keverékkel, megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített, 190 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5341
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.
Ajánló
Sörkorcsolyának ajánlom, sörözéshez, borozáshoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A mustártól sokan tartanak, mert kifejezetten domináns az íze. Azonban, ha okosan válogatjuk össze a többi hozzávalót, az íze nem fogja elnyomni a többit. Ebben a puha finomságban görög joghurttal tompítottam az ízét, így nem lett nagyon intenzív, mégis amikor beleharapunk, ott rejlik benne a finom fűszeresség, ami kicsit új csavart ad a megszokott sajtos kiflinek.