Muravidéki gibanica
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
Töltelékek elkészítése
-
29g réteslap86 kcal
-
33g mák175 kcal
-
42g dió273 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
83g alma39 kcal
-
6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
13 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
8g tejföl17 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
17g vaj120 kcal
Összeállítás és rétegezés
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
Töltelékek elkészítése
-
350g réteslap1033 kcal
-
400g mák2100 kcal
-
500g dió3270 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
600g porcukor2322 kcal
-
1000g alma468 kcal
-
71 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
24g citromhéj11 kcal
-
160g citromlé35 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g vaj1434 kcal
Összeállítás és rétegezés
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
Töltelékek elkészítése
-
8.6g réteslap26 kcal
-
9.9g mák52 kcal
-
12.4g dió81 kcal
-
12.4g tehéntúró18 kcal
-
14.8g porcukor57 kcal
-
24.7g alma12 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
4 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
Összeállítás és rétegezés
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 61.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1595 g
-
Cink 112 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 88 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 558 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 129.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 292.2 g
Zsír
-
Összesen 732.7 g
-
Telített zsírsav 186 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 363 g
-
Koleszterin 1029 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19140 g
-
Cink 1350 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 6974 mg
-
Vas 1058 mg
-
Magnézium 2298 mg
-
Foszfor 6696 mg
-
Nátrium 482 mg
-
Réz 65 mg
-
Mangán 84 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1187.4 g
-
Cukor 781 mg
-
Élelmi rost 136 mg
VÍZ
-
Összesen 1552.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1757 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 130 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 960 micro
-
Kolin: 755 mg
-
Retinol - A vitamin: 1695 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 647 micro
-
β-crypt 130 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1069 micro
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 472.9 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Töltelékek elkészítése
-
50 dkg tehéntúró
-
1 kg alma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál fahéj
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
4 csomag vaníliás cukor
-
4 citromból nyert citromhéj
-
4 citromból nyert citromlé
-
10 dkg tejföl
-
3 db tojás
Összeállítás és rétegezés
Elkészítés
Töltelékek elkészítése
- A mákot összekeverjük 20 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, 1 citrom levével és reszelt héjával.
- A diót összekeverjük ugyancsak 20 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom levével és reszelt héjával.
- Az almát lereszeljük, kevés olajon 10 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 teáskanál fahéjjal és ízlés szerint szegfűszeggel és 1 citrom levével és reszelt héjával megpároljuk, hagyjuk kihűlni.
- A túrót kikeverjük 10 dkg cukorral, 3 evőkanál tejföllel, 1 citrom levével és lereszelt héjával és a 3 tojás sárgájával. A tojások felvert habját hozzáadjuk.
Összeállítás és rétegezés
- Akkora tepsit, amibe a réteslapok kiterítve beleférnek, kikenünk olvasztott vajjal, és egyből beleterítünk 2 db réteslapot. Ezt is megkenjük olvasztott vajjal.
- Megszórjuk a máktöltelék felével, és betakarjuk két db réteslappal. Olvasztott vajjal megkenjük.
- Rákenjük a túró felét, és befedjük 2 db réteslappal. Olvasztott vaj jön megint.
- Elterítjük a dió felét a réteslapon, rákanalazzuk az almatölteléket (kihagyható, mint írtam), betakarjuk 2 db réteslappal, és őt is megkínáljuk olvasztott vajjal.
- Ismétlés következik: Maradék máktöltelék, 2 db réteslap, olvasztott vaj, túrótöltelék maradéka, 2 db réteslap, olvasztott vaj, diós réteg, 2 db réteslap, olvasztott vaj.
- Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, és még melegen meghintjük porcukorral, majd kockára vágva melegen kínáljuk. A maradék átmelegítve, vagy hidegen fogyasztható ízlésünk szerint.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 462
- Tegnapi nézettség: 29
- 7 napos nézettség: 112
- Össznézettség: 56036
- Feltöltés dátuma: 2018. július 19.
Ajánló
A hozzávalókból is látható, hogy ez egy hadosztálynak is elegendő mennyiség. Ha a cukor soknak tűnik, pótolható xilittel, bár az nagy mennyiségben hajt. Ezért én jobban szeretem a kókuszvirágcukrot, aminek kicsit karamellás íze van és barna színe. De a túróhoz inkább fehér színű cukorpótlót teszek. Én olyan nagy kiszerelésű réteslapot kaptam, amiben 18 db volt, így néhol 3 réteget használtam el egyszerre, mivel ha jól számolom, összesen 14 réteslap kell hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tavasszal jártunk a Muravidéken, ahol ez a töltelék kombináció a szokásos. Nagy mákimádó révén a látogatásunk minden napján ettem (egyet-kettőt :D), aztán hazajőve első dolgom volt leutánozni, kicsit még változtattam is rajta, mert az almát már én gondoltam hozzá, nem mintha nélküle nem lenne eléggé tartalmas! Elhagyható, ha nem akarunk ennyiféle töltelék bekeverésével fáradozni, de miután azzal megvagyunk, csak a rétegezés van hátra. Szóval leírni nagyobb macera volt, mint elkészíteni.