r
Nosalty Logó

Muravidéki gibanica

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Muravidéki gibanica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Töltelékek elkészítése

Összeállítás és rétegezés

Összesen 1005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Töltelékek elkészítése

Összeállítás és rétegezés

Összesen 12040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Töltelékek elkészítése

Összeállítás és rétegezés

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595 g
  • Cink
    112 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    292.2 g

Zsír

  • Összesen
    732.7 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    363 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19140 g
  • Cink
    1350 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    6974 mg
  • Vas
    1058 mg
  • Magnézium
    2298 mg
  • Foszfor
    6696 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    65 mg
  • Mangán
    84 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1187.4 g
  • Cukor
    781 mg
  • Élelmi rost
    136 mg

VÍZ

  • Összesen
    1552.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1757 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    960 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 12040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Töltelékek elkészítése

Összeállítás és rétegezés

Elkészítés

Töltelékek elkészítése

  1. A mákot összekeverjük 20 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, 1 citrom levével és reszelt héjával.
  2. A diót összekeverjük ugyancsak 20 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom levével és reszelt héjával.
  3. Az almát lereszeljük, kevés olajon 10 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 teáskanál fahéjjal és ízlés szerint szegfűszeggel és 1 citrom levével és reszelt héjával megpároljuk, hagyjuk kihűlni.
  4. A túrót kikeverjük 10 dkg cukorral, 3 evőkanál tejföllel, 1 citrom levével és lereszelt héjával és a 3 tojás sárgájával. A tojások felvert habját hozzáadjuk.

Összeállítás és rétegezés

  1. Akkora tepsit, amibe a réteslapok kiterítve beleférnek, kikenünk olvasztott vajjal, és egyből beleterítünk 2 db réteslapot. Ezt is megkenjük olvasztott vajjal.
  2. Megszórjuk a máktöltelék felével, és betakarjuk két db réteslappal. Olvasztott vajjal megkenjük.
  3. Rákenjük a túró felét, és befedjük 2 db réteslappal. Olvasztott vaj jön megint.
  4. Elterítjük a dió felét a réteslapon, rákanalazzuk az almatölteléket (kihagyható, mint írtam), betakarjuk 2 db réteslappal, és őt is megkínáljuk olvasztott vajjal.
  5. Ismétlés következik: Maradék máktöltelék, 2 db réteslap, olvasztott vaj, túrótöltelék maradéka, 2 db réteslap, olvasztott vaj, diós réteg, 2 db réteslap, olvasztott vaj.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, és még melegen meghintjük porcukorral, majd kockára vágva melegen kínáljuk. A maradék átmelegítve, vagy hidegen fogyasztható ízlésünk szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 462
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 112
  • Össznézettség: 56036
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 19.

Ajánló

A hozzávalókból is látható, hogy ez egy hadosztálynak is elegendő mennyiség. Ha a cukor soknak tűnik, pótolható xilittel, bár az nagy mennyiségben hajt. Ezért én jobban szeretem a kókuszvirágcukrot, aminek kicsit karamellás íze van és barna színe. De a túróhoz inkább fehér színű cukorpótlót teszek.  Én olyan nagy kiszerelésű réteslapot kaptam, amiben 18 db volt, így néhol 3 réteget használtam el egyszerre, mivel ha jól számolom, összesen 14 réteslap kell hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muravidéki gibanica
Tomatotree 262 recept

Tavasszal jártunk a Muravidéken, ahol ez a töltelék kombináció a szokásos.  Nagy mákimádó révén a látogatásunk minden napján ettem (egyet-kettőt :D), aztán hazajőve első dolgom volt leutánozni, kicsit még változtattam is rajta, mert az almát már én gondoltam hozzá, nem mintha nélküle nem lenne eléggé tartalmas! Elhagyható, ha nem akarunk ennyiféle töltelék bekeverésével fáradozni, de miután azzal megvagyunk, csak a rétegezés van hátra. Szóval leírni nagyobb macera volt, mint elkészíteni.

Hozzávalók

Töltelékek elkészítése

Összeállítás és rétegezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...