r
Nosalty Logó

Mozart szelet nutellával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Mozart szelet nutellával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 833 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 9970 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 833 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    522.3 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7350.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1722 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    838 mg
  • Foszfor
    3015 mg
  • Nátrium
    1432 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1165.6 g
  • Cukor
    910 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2421 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    1559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1274 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2561 micro
Összesen 9970 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához felverjük a 4 tojásfehérjét habnak, félretesszük.
  2. A 4 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a meleg vízzel.
  3. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a masszához adjuk, óvatosan belekeverjük a habot, papírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
  4. A krémhez kikeverjük a 6 egész tojást a cukorral, a liszttel, a mandula aromával, hozzáöntjük a tejet, és sűrűre főzzük, kihűtjük.
  5. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük, a nutellát felolvasztjuk.
  6. A tésztát kettévágjuk, és az egyik lapot megkenjük a zöld kém felével.
  7. Kinyújtjuk a marcipánt akkorára, mint a tésztánk, és rátesszük a krémre.
  8. A marcipánra rákenjük az olvasztott nutellát, és ezután fagyasztóba tesszük, hogy megkössön.
  9. A zöld krém másik felét a nutellára kenjük, majd rátesszük a lapot.
  10. Tetejét csokival bevonjuk, és tört mogyoróval megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 22117
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozart szelet nutellával
TraRita 118 recept

Ki ne szeretné a híres Mozart csokikat? Isteni finom, és sosem elég belőle :). Különleges alkalmakra szoktam kapni a családomtól. :) Na ezen felbuzdulva, hogy évente ne csak egy-két alkalommal jussak hozzá, kerestem egy süti receptet. ami igencsak hajaz rá :D. Eszméletlen finom! Lehet első olvasásra bonyolultnak tűnik a recept, de nem az! És higgyétek el, érdemes elkészíteni. Na, a kalóriákról ne is beszéljünk ;).  Nem a diétás kategóriába tartozik. Sajnos a kép nem sikerült tökéletesre, az utolsó pár szeletet sikerült megmentenem a fotózáshoz.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...